VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens mor: Ann-Kristin Hejl Agesen

Josephine 5. Aug 2018
Navn og alder: Ann-Kristin Hejl Agesen, 34 år

Bopæl: Nørrebro

Beskæftigelse: Ganni

Barn og alder: Caroline, 21 måneder


Hvad er historien bag dit barns navn? Vi havde som de fleste mange navne i spil. I lang tid troede vi at hun skulle hedde Karla Sofie. Silje var også en favorit. Men pludseligt kom Caroline i spil, og Andrea. Jeg var mest til Andrea, og min mand var mest til Caroline. Caroline har to halv storebrødre som begge har mellemnavne, derfor virkede det naturligt at Caroline også skulle have et mellemnavn. Så det blev Caroline Andrea. Vi var heldigvis enige om at Caroline er et smukt og klassisk navn.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer? Caroline vækker os omkring klokken 06-06.30. Nogle morgener kommer hun over i vores seng, og måske har hun hentet et par bøger, som vi læser sammen imens vi vågner. Andre dage tager vi dyner og bamserne med ud i sofaen og ser et par afsnit Gurli Gris. Imens går mor og far i bad. Da jeg som regel møder lidt senere på arbejde, er der god tid om morgenen. Det kan være at Caroline også får et bad eller er med mig i bad. Herefter spiser vi morgenmad. Hun elsker sine havregryn med banan og rismælk på. Måske er der stadig en halv time efter vi har spist, til at lege lidt, læse en bog eller se tegnefilm, inden vi skal afsted. Nogle dage går vi hen til vuggestuen, og vi stopper ved bageren og får en bolle med i hånden. Ser på gravkoen i Elmegade og snakker om de ting, vi møder på vejen derhen.
Hvordan var din graviditet? Jeg var enormt heldig med min graviditet. Jeg havde minimale gener og havde det godt i hele forløbet. Selvfølgeligt oplevede jeg de mest gængse ting, som fx en kolossal træthed i første trimester. Jeg kunne sove op til 16 timer på en dag. Sure opstød den sidste måned inden fødslen, besværet om natten, med utallige toiletbesøg og en uendelig længsel efter at kunne ligge på ryggen. De sidste 6 uger af graviditeten var klart de hårdeste. Jeg gik 13 dage over tid, så det var virkeligt rart da fødselen endeligt gik i gang.

Hvad er det bedste ved at være mor? Det bedste ved at være mor er at opleve det første smil, den første latter, de første skridt og de første ord. Når hun kommer løbene mod mig og slår armene om mig og siger; min mor. Det bedste er at følge udviklingen af vores lille menneske. Jeg bliver overrasket hver eneste dag over, hvordan det lille bitte hjælpeløse barn, der kom til verden den sidste dag i oktober, pludseligt kan alt muligt, og mere og mere for hver dag. Den kærlighed og den stolthed jeg føler overfor Caroline, er ubeskrivelig.

Hvad er det sværeste ved at være mor? Det sværeste for mig ved at være mor, er at jeg hurtigt kan føle mig utilstrækkelig. Hvis der ikke er overskud og Caroline kræver noget af mig. Og det gør hun jo hele tiden. Eller af sin far. Og man er træt, man er ofte træt, fordi man har været oppe flere gange om natten eller fordi hun er stået alt for tidligt op.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner? Min mand og jeg er et godt team. Vi er rigtigt gode til at supplere hinanden som forældre og give hinanden plads til også at gøre noget for sig selv. Selvfølgeligt fylder Caroline enormt meget i vores forhold, som også gør at det kan være svært at finde tid og plads til at være kærester. Men vi er gode til at italesætte det, når det bliver for meget. Når hverdagen løber af med os, er der altid én, der i rette tid stopper op og siger, Hey, nu er det altså "os-tid".

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor? Mit bedste råd er tålmodighed. Det kræver en masse tålmodighed at være forældre. Caroline kræver stadig vores fulde opmærksomhed fra hun står op til hun går i seng, og den får hun også.

Jeg tænker sjældent, at det er hårdt, og jeg tror det er fordi både min mand og jeg har accepteret og besluttet, at det er vilkåret, når man bliver forældre. Det bliver både nemmere og sjovere for alle parter hvis, det er præmissen for en hver ny dag.
Navn og alder: Ann-Kristin Hejl Agesen, 34 år

Bopæl: Nørrebro

Beskæftigelse: Ganni

Barn og alder: Caroline, 21 måneder


Hvad er historien bag dit barns navn? Vi havde som de fleste mange navne i spil. I lang tid troede vi at hun skulle hedde Karla Sofie. Silje var også en favorit. Men pludseligt kom Caroline i spil, og Andrea. Jeg var mest til Andrea, og min mand var mest til Caroline. Caroline har to halv storebrødre som begge har mellemnavne, derfor virkede det naturligt at Caroline også skulle have et mellemnavn. Så det blev Caroline Andrea. Vi var heldigvis enige om at Caroline er et smukt og klassisk navn.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer? Caroline vækker os omkring klokken 06-06.30. Nogle morgener kommer hun over i vores seng, og måske har hun hentet et par bøger, som vi læser sammen imens vi vågner. Andre dage tager vi dyner og bamserne med ud i sofaen og ser et par afsnit Gurli Gris. Imens går mor og far i bad. Da jeg som regel møder lidt senere på arbejde, er der god tid om morgenen. Det kan være at Caroline også får et bad eller er med mig i bad. Herefter spiser vi morgenmad. Hun elsker sine havregryn med banan og rismælk på. Måske er der stadig en halv time efter vi har spist, til at lege lidt, læse en bog eller se tegnefilm, inden vi skal afsted. Nogle dage går vi hen til vuggestuen, og vi stopper ved bageren og får en bolle med i hånden. Ser på gravkoen i Elmegade og snakker om de ting, vi møder på vejen derhen.
Hvordan var din graviditet? Jeg var enormt heldig med min graviditet. Jeg havde minimale gener og havde det godt i hele forløbet. Selvfølgeligt oplevede jeg de mest gængse ting, som fx en kolossal træthed i første trimester. Jeg kunne sove op til 16 timer på en dag. Sure opstød den sidste måned inden fødslen, besværet om natten, med utallige toiletbesøg og en uendelig længsel efter at kunne ligge på ryggen. De sidste 6 uger af graviditeten var klart de hårdeste. Jeg gik 13 dage over tid, så det var virkeligt rart da fødselen endeligt gik i gang.

Hvad er det bedste ved at være mor? Det bedste ved at være mor er at opleve det første smil, den første latter, de første skridt og de første ord. Når hun kommer løbene mod mig og slår armene om mig og siger; min mor. Det bedste er at følge udviklingen af vores lille menneske. Jeg bliver overrasket hver eneste dag over, hvordan det lille bitte hjælpeløse barn, der kom til verden den sidste dag i oktober, pludseligt kan alt muligt, og mere og mere for hver dag. Den kærlighed og den stolthed jeg føler overfor Caroline, er ubeskrivelig.

Hvad er det sværeste ved at være mor? Det sværeste for mig ved at være mor, er at jeg hurtigt kan føle mig utilstrækkelig. Hvis der ikke er overskud og Caroline kræver noget af mig. Og det gør hun jo hele tiden. Eller af sin far. Og man er træt, man er ofte træt, fordi man har været oppe flere gange om natten eller fordi hun er stået alt for tidligt op.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner? Min mand og jeg er et godt team. Vi er rigtigt gode til at supplere hinanden som forældre og give hinanden plads til også at gøre noget for sig selv. Selvfølgeligt fylder Caroline enormt meget i vores forhold, som også gør at det kan være svært at finde tid og plads til at være kærester. Men vi er gode til at italesætte det, når det bliver for meget. Når hverdagen løber af med os, er der altid én, der i rette tid stopper op og siger, Hey, nu er det altså "os-tid".

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor? Mit bedste råd er tålmodighed. Det kræver en masse tålmodighed at være forældre. Caroline kræver stadig vores fulde opmærksomhed fra hun står op til hun går i seng, og den får hun også.

Jeg tænker sjældent, at det er hårdt, og jeg tror det er fordi både min mand og jeg har accepteret og besluttet, at det er vilkåret, når man bliver forældre. Det bliver både nemmere og sjovere for alle parter hvis, det er præmissen for en hver ny dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram