VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens mor: Trine Frølich

text enula 24. Jul 2021


Navn og alder: Trine Frølich, 30 år


Bopæl: Østerbro


Beskæftigelse: Freelance livsstilsstylist og skribent


Barn og alder: August 9 måneder

Hvad er historien bag dine børns navne?
Vi (læs; jeg) havde en masse pigenavne på listen og kun et enkelt drengenavn. Så da vi fik at vide at vi ventede en dreng var det meget ligetil, at han skulle hedde August.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Vores morgener prøver vi at holde lidt hellige hjemme hos os. Min mand har arbejdet hjemmefra i snart 1,5 år, så vi har ekstra god tid om morgenen lige nu, hvilket er så hyggeligt. Mit yndlingsmåltid er morgenmad, så en god morgen hjemme hos os består af min mands perfekte scrambled eggs, en god cappuchino fra kaffemaskinen og en crossaint fra Daniel Letz. August kan sidde og gumle på en bolle i én uendelighed, så måske der også sniger sig 10-minutters uafbrudt avislæsning ind. Derefter triller August og jeg afsted mod dagens første lur, som gerne tages ude ved vandet her om sommeren, fx lystbådehavnen ved Langelinie eller i Nordhavn.

Og hvordan ser en god søndag ud?
En god søndag tilbringes ofte i vores sommerhus ved Sejerøbugten. August og hans far går morgentur i klapvognen, og jeg får lov til at sove et par timer ekstra, da jeg stadig ammer 1-2 gange om natten. De ekstra timer om morgenen, som jeg har i fred og ro er guld værd. Drengene kommer tilbage med morgenbrød, som vi pakker i en kurv sammen med en kande kaffe og smutter på stranden og nyder de første timer. Resten af dagen går med leg i haven, praktiske gøremål og måske får vi besøg af vores familie eller venner til eftermiddagskaffe og kage, som også har sommerhuse i området.

Hvordan var din graviditet?
Jeg føler mig tæskeheldig over at have en ukompliceret og rar graviditet. Kun de sidste to måneder var lidt hårde, hvor jeg arbejdede lidt for meget og lyttede lidt for lidt til min gravide krop og derfor oplevede en ret uhyggelig spontan blødning. Efter 2 dages indlæggelse fik jeg heldigvis bekræftet at alt var som det skulle være, og at baby havde det godt. Min moderkage havde måske løsrevet sig en lille smule (randløsning hedder det), og jeg skulle derfor tage den med ro i de sidste uger op til termin. Så jeg lå mest på langs og blev opvartet af veninder, familie og min mand.
Hvad er det bedste ved at være mor?
Den ultimative lykkefølelse som skyller indover mig hver evig eneste dag.


Hvad er det sværeste ved at være mor?
Bekymringerne, usikkerheden ved at prøve noget den første gang (igen og igen) og.... de søvnløse nætter


Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Min mand og jeg har været sammen i 9 år, og vi har derfor haft masser af år til at rejse jorden rundt, bo i udlandet og være kærester. Derfor følte jeg mig klar til at tage det næste skridt ind i forældreskabet. At få August har helt afgjort bundet knuden om vores forhold endnu strammere, og jeg kan huske, at jeg tænkte, at jeg aldrig havde været mere forelsket i ham end da jeg så ham med August i favnen første gang. Vi hjælper hinanden meget og hvis den ene er brugt op, har den anden altid mere at give af. Men vi har selvfølgelig også skulle affinde os med, at os-to-tid eksisterer i 2-3 timer om aftenen, når August er puttet og det er mere eller mindre kun den tid vi har.


Hvordan er det at vende tilbage til livet, som selvstændig med en baby på sidelinjen?
Jeg er ikke helt vendt tilbage endnu, men jeg glæder mig til at skulle igang igen efter sommerferien, hvor jeg starter op med gamle kunder og spændende nye projekter på blokken. Min mand tager barsel, og jeg glæder mig til at kunne tage til møder uden baby, der pludselig vågner og arbejde igennem og kunne fokusere på det. Pausen (barslen) har gjort godt på mange måder, men jeg glæder mig også meget til at komme igang igen og kunne tænke på andet end det næste måltid, solcreme og sovetider.

Hvordan balancerer du arbejdsliv og familieliv?
Vi har talt om at få en sød barnepige til at hjælpe os i det daglige. Jeg var selv barnepige, da jeg var ung i den samme familie i 5 år og jeg elskede det. En barnepige vil kunne hjælpe os med at få tingene til at gå op, da min mand arbejder meget, og jeg ofte arbejder på nogle lidt skæve arbejdstider på jobs på locations osv. Det kommer også meget an på, hvornår vi får en institutionsplads til August. Lige pt. står vi stadig ret langt nede på listen...

Har du nogle gode råd til andre selvstændige mødre, eller nogen der går med en lille iværksætterdrøm i maven?
Jeg har en forestilling om, at mit selvstændige arbejdsliv kommer til at passe rigtig godt ind i vores lille familie. At jeg nogle dage kan holde fridag med August, hente tidligt og aflevere sent. Og at jeg er fleksibel, når vi rammer ind i sygdom og ferie etc. Det følelse som den dejlige 'frie' følelse at have sig selv som chef. Og så er det jo bare ikke anderledes end at jeg engang imellem må sidde med en artikel om aftenen eller tage på en skydning en søndag. Det fungerer rigtig godt for mig med den store fleksibilitet.


Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Hvis du har en drøm om at amme skal du ALDRIG stille dig tilfreds med, at du ikke får ordentlig vejledning, hjælp, tid og ro til den allerførste amning, når du har født. Jeg fik selv mindre end 10 min. vejledning og tid til at lære det at kende og forsøge inden jeg fik smidt et sæt suttebrikker i nakken (som jeg efterfølgende fandt ud af var givet til mig pga. tidspres og ikke fordi jeg behøvede dem). Ammebrikkerne hang jeg så på i 5 uger og var ulykkelig, fordi amningen ikke kørte. Vi var ind og ud af hospitalet ned forhøjet gulsottal fordi August ikke fik ordentlig fat og mælken ikke løb effektivt nok, og jeg brugte mange penge på at få privathjælp. Til sidst var det en sød og dygtig sundhedsplejerske som skabte tid, ro og selvtillid omkring mig, der hjalp med at få dem væk og siden har jeg ammet fuldt og uden problemer. Det er den bedste gave, jeg har givet mig selv at tro på det og blive ved og ved indtil det lykkedes.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram