VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens mor: Anastasia Graversen

text enula 6. Jun 2021
Denne måneds mor er Anastasia Graversen, der er mor til tvillingerne Jacob og Bille. Her deler hun en lille bid af deres hverdag, med massere af kram, tantekys og leg. Og så fortæller Anastasia om at tilsidesætte sig selv, men samtidig hvilken livsglæde hendes to små drenge giver hende hver dag.
Navn og alder: Anastasia Graversen, 28 år
Bopæl: Frederiksberg
Beskæftigelse: Head of Brand, SoKind
Børns alder: tvillingerne Jacob og Bille, 2 år
Hvad er historien bag dine børns navne?
Min kæreste, Gustav, drømte om en førstefødt dreng med navnet Peter. Jeg ville bare have en baby og indgik henkastet på idéen om navnet, som jeg i virkeligheden slet ikke kunne lide. Jeg blev gravid, og vi fandt hurtigt ud af, at vi havde produceret to babyer på en gang. Jeg forestillede mig to piger og tænkte at det jo også betød, at jeg var home-safe i forhold til navnet. Gustav spotter selvfølgelig en tissemand allerede ved nakkefoldsscanning. Så nu var han home-safe udover, at det ikke var sådan det skulle blive. Jeg begynder at foreslå helt vildt mærkelige navne (en genial strategi), for da jeg havde født, var alt nærmest bedre end de navne, jeg havde brugt graviditeten på at foreslå. En dag, da de er tre uger, foreslår Gustav navnet Jacob og sådan blev det. Bille var vi enige om langt før, at jeg blev gravid. Så nu har vi en Jacob og en Bille. Og hunden hedder Lille - det er lidt dumt.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Vi bruger altid lang tid i sengen, også i hverdagene. Vi sætter sjældent et ur, men vores to-årige skal nok vågne omkring 6.30-7. De henter gerne lidt legetøj eller snakker med hinanden, mens vi prøver at sove så længe som muligt. Så står vi op. Jeg går i bad og sørger for at gøre mig klar, mens drengene spiser morgenmad med Gustav. Jeg tager på arbejde, og Gustav står for at aflevere og hente drengene - i de fire timer i mellem er han selvstændig. For os er det den perfekte balance mellem tid og en lidt lavere samlet indkomst. Når jeg kommer ind på kontoret, nyder jeg først en kop kaffe i ro og mag, og så går dagen i gang.
Hvordan ser en god søndag ud?
Søndage bruges oftest i naturen og med familie. Enten er vi i familiemedlemmers have eller sommerhus, og ellers sørger vi for at cykle til en hundepark, så både børn og hund kan komme på græs. Vi foretrækker at bruge weekenden ude af lejligheden og bliver kun indendørs, hvis det er for dårligt vejr til, at det bliver sjovt.
Hvordan var din graviditet?
Min graviditet var helt fantastisk. Selvom jeg var gravid med to, føltes det som om, at min krop var lavet til det. Den havde rejsen helt under kontrol, og jeg behøvede slet ikke at tvivle på den. Når man er gravid med tvillinger bliver man betragtet som en kompliceret gravid - fødslen ligeså - så da jeg blev anbefalet at blive sygemeldt i uge 20 takkede jeg pænt nej tak og fortsatte mit studie til uge 35 i stedet. Fødslen glædede jeg mig endnu mere til og selvfølgelig at møde lille Jacob og Bille.
Hvad er det bedste ved at være mor?
Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal udvælge noget. Det er det hele: den kæmpe prøvelse det er at være noget for nogen hele tiden uden mulighed for at trykke pause. At give og skabe og se dem forme sig. At kunne se sit livsværk hver evig eneste dag. At de nu er blevet to år gamle og giver mig det største og hårdeste kram, når jeg kommer ind af døren eller beder om et lille savlet tantekys. Det er det største og vigtigste valg for min livsglæde, jeg nogensinde har taget.
Hvad er det sværeste ved at være mor?
At tilsidesætte sig selv hele tiden. Nu er drengene blevet to år, og babystadiet er for alvor slut. Men det første år, står man selv nederst på listen. Det er okay, men da jeg var i det kunne jeg godt tænke “hvordan skal vi nogensinde nå noget som helst i det her tempo?". Nu er de to, og vi når alt muligt hele tiden - de er med til det meste, de elsker når der sker noget. Og så nød jeg virkelig at drikke kaffe og se serie i sengen førhen - det gør jeg stadig - men det har jeg aldrig mulighed for. Det skal nok komme tilbage en dag.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Fordi vi arbejdede meget intenst med det fundament for vores familie, som vores forhold er, så står vi rigtig stærkt i vores roller hver for sig og fælles. Det handlede både om at lære at forstå hinanden, finde tro til at vi skulle være sammen, og vide at fundamentet ikke kan rykkes ved. Gennem hele vores forhold, nærmest fra nogle af de første dates, har vi snakket om, hvilke forældre vi skal være, hvordan vi vil opdrage vores børn og hvilket liv vi skal give dem og os. Derfor er vi i dag enig i rigtig mange ting, og hvis ikke vi er, så snakker vi om det, når drengene sover. Men jeg husker livligt at slynge en streng bemærkning eller have et lille skænderi midt om natten efter afbrudt søvn hver 45. minut. Vi havde dog en uskreven regel om, at det hørte natten til. Jeg føler mig meget taknemmelig for at Gustav er ham, som jeg er forældre med.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Stol på din krop. Det er det her, præcis det her, som du er skabt til. Du kan godt finde ud af det. Når først du bliver mor, finder du ud af, hvor sindssygt klog kroppen er. For eksempel tog vi på sommerferie til Italien, da drengene kun var 2,5 måned. Jeg spurgte min sundhedsplejerske, om jeg så skulle give dem noget vand. Men siden jeg ammede dem, sagde hun: “bare rolig, kroppen justerer sig selv, og mens I er i et varmt område, vil mælken regulere sig og blive mere vandholdig" - det er jeg så imponeret over. Kroppen ved bedst.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram