VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens Mor: Charlotte Staun Hansen

text enula 11. Oct 2020
Navn og alder: Charlotte Staun Hansen, 38 år
Bopæl: Ørholm
Beskæftigelse: Selvstændig – co-founder af Kiddo – oplevelsesgaver til børn og unge (Tjek det ud her: Kiddo)
Barn/børn og deres alder: Elliot - 8år, Oskar 6år og Dagmar 2 år
Hvad er historien bag dine børns navne?
Elliot var et navn, jeg forelskede mig i, da vi på et tidspunkt boede i New York – hvor Elliot var et meget almindeligt navn. Det er det også blevet herhjemme nu og jeg elsker stadig det navn. Jeg ville egentlig gerne have haft, at Oskar skulle have heddet Ferdinand, da han blev født – men det var min mand, der fik førsteret. Jeg har netop fortalt Oskar historien om hans navn og han er nu begyndt at kalde sig selv Ferdinand – fordi han synes, det er sejt at hedde det samme som tyren Ferdinand.
Dagmar er et virkelig smukt navn - opkaldt efter den seje danske dronning. Vi faldt over hende, da vi læste Danmarkshistorien højt for drengene.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Vi er ikke særlig gode til at stå tidligt op! Og prioriterer altid 5 min. puttetid i sengen over 5 min. mere ved spisebordet. Så det går som regel forholdsvis hurtigt med at komme i tøjet. Som selvfølgelig (på en god morgen) er lagt frem aftenen før. Vi spiser til hverdag hurtigt morgenmad og en kop te (som er noget børnene synes er hyggeligt) – men altid sammen! På de gode morgener afleverer Jacob drengene kl 8.10 i skole, og så kan jeg nå at gå gennem skoven med Dagmar op til hendes vuggestue. Det er fantastisk, hvad en lille gåtur i en skov kan gøre for al slags humør (især humøret hos en terrible-two), og samtalerne bliver bare fine på sådan en tur.
Og hvordan ser en god søndag ud?
Vi elsker en langsom søndag, hvor der er tid at hænge lidt med kaffen om bordet (så meget man nu gør med børn). Det er ikke så meget med aviser og lange samtaler, men en masse hyggetid med legetøj, spil og krea. Vi skal som regel ud og luftes, ellers går børnene på væggene ligesom vores hund Billie. Så en god søndag inkluderer helt sikkert en hyggelig lille oplevelse – om det er en gå-tur i skoven, bondegårstur eller en tur i teater. På det sidste har der været ekstra mange oplevelser – da min familie har været prøvekaniner på en del familieoplevelser til Kiddo. Det er bare ligesom at dynamikken i vores familie fungerer bedst, hvis vi lige kommer ud og oplever lidt sammen. Når så vi har været af sted nogle timer, falder alle til ro derhjemme og hygger sig med det, de har lyst til. Der er ikke den samme tension, som der nogen gange kan være, før vi er kommet ud af huset. Så slapper alle af – hver for sig eller sammen – alt efter hvad man har lyst til og brug for.

Hvordan var dine graviditeter?
Jeg var utrolig privilegeret med både første og anden graviditet, som jeg ikke oplevede som særlig komplicerede. Tredje graviditet var en utrolig stor gave og sindsyg hård på samme tid. Før jeg blev gravid med Dagmar, havde jeg en meget sen abort. Jeg følte mig så ubeskrivelig taknemlig, at jeg blev hurtig gravid igen, men samtidig også panisk nervøs for, at der ville gå noget galt. Så jeg havde et særligt forløb med en læge hele vejen under min tredje graviditet, der hele tiden forsikrede mig i, at der ikke var noget i vejen. Under alle mine graviditeter har jeg følt mig meget privilegeret, og det har egentlig være meget empowering for mig at være gravid – jeg har altid følt mig virkelig sej. Uanset alle de udfordringer der følger med graviditeter og fødsler, så kan man som kvinde klare det. Kvinder er jo de sejeste mennesker – bare af den grund!

Hvad er det bedste ved at være mor?
Jeg elsker hvor meget klogere mine børn gør mig. De lærer mig dagligt at sætte pris på de vigtige ting i livet – at være til stede nu og her og have det sjovt. Især efter tredje barn – har jeg lært at elske og leve i kaos og sætte pris på nuet. Børn gør det utrolig svært at være alle mulige andre steder både fysisk og psykisk. Derfor er jeg også blevet en stor fan af ikke at have særlig mange regler for, hvordan ting skal være og at det uperfekte er helt perfekt. Det gør ligesom verden meget lettere at leve i med tre børn, hund og en start-up virksomhed.


Hvad er det sværeste ved at være mor?
Det er jo ofte sådan, at det som er det bedste, også er det sværeste. Så bagsiden af at mine børn dagligt gør mig klogere, betyder jo så også, at jeg dagligt føler mig udfordret. Det kan være mange ting – at føle sig utilstrækkelig er en af de svære følelser for mig. Efter tredje barn skulle jeg lige vænne mig til, at jeg ikke havde en hånd til hvert barn og at jeg ofte følte, at der var et barn, som ikke lige kunne få min hjælp eller min trøst. Men selvom jeg synes, at det har været noget af det sværeste, har det også gjort noget rigtig godt for mig som mor og os som familie – for børnene vokser af det og er blevet meget bedre til at hjælpe hinanden i stedet for. De gider ikke vente på mor.Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
At være blevet en familie med tre børn, en hund, karriere og en lille start-up virksomhed sætter sit præg på et parforhold. Når der er tid udover hverdagens logistik bliver den oftest brugt og prioriteret på familietid. Jacob og jeg har været sammen i 15 år, og selvom der har været udfordringer i løbet af vores forældreskab, har vores grund-værdier stået fast. Hvilket er noget, der er vigtigt for mig – vi vil grundlæggende det samme. Og når vi så en gang i mellem har en kæreste date, er det jo heldigvis bare lækkert at mærke, at man hurtigt finder hinanden igen.

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Brug pytknappen noget mere. At give slip og omfavn familielivets facetter - også at der er smurt leverpostej på væggene, at du ikke når i bad hver dag, at dit barn får en nedsmeltning i teateret eller når du har telefon-møde med en ny partner. I det store billede giver det jo kun livet krydderi og noget at grine af. Vi er heldigvis rigtig mange, der kan relatere til det.
Navn og alder: Charlotte Staun Hansen, 38 år
Bopæl: Ørholm
Beskæftigelse: Selvstændig – co-founder af Kiddo – oplevelsesgaver til børn og unge (Tjek det ud her: Kiddo)
Barn/børn og deres alder: Elliot - 8år, Oskar 6år og Dagmar 2 år
Hvad er historien bag dine børns navne?
Elliot var et navn, jeg forelskede mig i, da vi på et tidspunkt boede i New York – hvor Elliot var et meget almindeligt navn. Det er det også blevet herhjemme nu og jeg elsker stadig det navn. Jeg ville egentlig gerne have haft, at Oskar skulle have heddet Ferdinand, da han blev født – men det var min mand, der fik førsteret. Jeg har netop fortalt Oskar historien om hans navn og han er nu begyndt at kalde sig selv Ferdinand – fordi han synes, det er sejt at hedde det samme som tyren Ferdinand.
Dagmar er et virkelig smukt navn - opkaldt efter den seje danske dronning. Vi faldt over hende, da vi læste Danmarkshistorien højt for drengene.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Vi er ikke særlig gode til at stå tidligt op! Og prioriterer altid 5 min. puttetid i sengen over 5 min. mere ved spisebordet. Så det går som regel forholdsvis hurtigt med at komme i tøjet. Som selvfølgelig (på en god morgen) er lagt frem aftenen før. Vi spiser til hverdag hurtigt morgenmad og en kop te (som er noget børnene synes er hyggeligt) – men altid sammen! På de gode morgener afleverer Jacob drengene kl 8.10 i skole, og så kan jeg nå at gå gennem skoven med Dagmar op til hendes vuggestue. Det er fantastisk, hvad en lille gåtur i en skov kan gøre for al slags humør (især humøret hos en terrible-two), og samtalerne bliver bare fine på sådan en tur.
Og hvordan ser en god søndag ud?
Vi elsker en langsom søndag, hvor der er tid at hænge lidt med kaffen om bordet (så meget man nu gør med børn). Det er ikke så meget med aviser og lange samtaler, men en masse hyggetid med legetøj, spil og krea. Vi skal som regel ud og luftes, ellers går børnene på væggene ligesom vores hund Billie. Så en god søndag inkluderer helt sikkert en hyggelig lille oplevelse – om det er en gå-tur i skoven, bondegårstur eller en tur i teater. På det sidste har der været ekstra mange oplevelser – da min familie har været prøvekaniner på en del familieoplevelser til Kiddo. Det er bare ligesom at dynamikken i vores familie fungerer bedst, hvis vi lige kommer ud og oplever lidt sammen. Når så vi har været af sted nogle timer, falder alle til ro derhjemme og hygger sig med det, de har lyst til. Der er ikke den samme tension, som der nogen gange kan være, før vi er kommet ud af huset. Så slapper alle af – hver for sig eller sammen – alt efter hvad man har lyst til og brug for.

Hvordan var dine graviditeter?
Jeg var utrolig privilegeret med både første og anden graviditet, som jeg ikke oplevede som særlig komplicerede. Tredje graviditet var en utrolig stor gave og sindsyg hård på samme tid. Før jeg blev gravid med Dagmar, havde jeg en meget sen abort. Jeg følte mig så ubeskrivelig taknemlig, at jeg blev hurtig gravid igen, men samtidig også panisk nervøs for, at der ville gå noget galt. Så jeg havde et særligt forløb med en læge hele vejen under min tredje graviditet, der hele tiden forsikrede mig i, at der ikke var noget i vejen. Under alle mine graviditeter har jeg følt mig meget privilegeret, og det har egentlig være meget empowering for mig at være gravid – jeg har altid følt mig virkelig sej. Uanset alle de udfordringer der følger med graviditeter og fødsler, så kan man som kvinde klare det. Kvinder er jo de sejeste mennesker – bare af den grund!
Hvad er det bedste ved at være mor?
Jeg elsker hvor meget klogere mine børn gør mig. De lærer mig dagligt at sætte pris på de vigtige ting i livet – at være til stede nu og her og have det sjovt. Især efter tredje barn – har jeg lært at elske og leve i kaos og sætte pris på nuet. Børn gør det utrolig svært at være alle mulige andre steder både fysisk og psykisk. Derfor er jeg også blevet en stor fan af ikke at have særlig mange regler for, hvordan ting skal være og at det uperfekte er helt perfekt. Det gør ligesom verden meget lettere at leve i med tre børn, hund og en start-up virksomhed.


Hvad er det sværeste ved at være mor?
Det er jo ofte sådan, at det som er det bedste, også er det sværeste. Så bagsiden af at mine børn dagligt gør mig klogere, betyder jo så også, at jeg dagligt føler mig udfordret. Det kan være mange ting – at føle sig utilstrækkelig er en af de svære følelser for mig. Efter tredje barn skulle jeg lige vænne mig til, at jeg ikke havde en hånd til hvert barn og at jeg ofte følte, at der var et barn, som ikke lige kunne få min hjælp eller min trøst. Men selvom jeg synes, at det har været noget af det sværeste, har det også gjort noget rigtig godt for mig som mor og os som familie – for børnene vokser af det og er blevet meget bedre til at hjælpe hinanden i stedet for. De gider ikke vente på mor.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
At være blevet en familie med tre børn, en hund, karriere og en lille start-up virksomhed sætter sit præg på et parforhold. Når der er tid udover hverdagens logistik bliver den oftest brugt og prioriteret på familietid. Jacob og jeg har været sammen i 15 år, og selvom der har været udfordringer i løbet af vores forældreskab, har vores grund-værdier stået fast. Hvilket er noget, der er vigtigt for mig – vi vil grundlæggende det samme. Og når vi så en gang i mellem har en kæreste date, er det jo heldigvis bare lækkert at mærke, at man hurtigt finder hinanden igen.

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Brug pytknappen noget mere. At give slip og omfavn familielivets facetter - også at der er smurt leverpostej på væggene, at du ikke når i bad hver dag, at dit barn får en nedsmeltning i teateret eller når du har telefon-møde med en ny partner. I det store billede giver det jo kun livet krydderi og noget at grine af. Vi er heldigvis rigtig mange, der kan relatere til det.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram