VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens mor: Anna Engstrøm

text enula 24. Aug 2020
Navn og alder: Anna Engstrøm 24 år

Bopæl: Helsingør

Beskæftigelse: Content ansvarlig hos Konges Sløjd og ejer af vintage universet @vieille_vintage

Barn og alder: Edgar 2 år og Norman 4 måneder

Hvad er historien bag dit barns navn?

Da jeg var gravid med vores første barn havde vi kun 1 pigenavn klar, som vi havde aftalt flere år forinden, men jeg havde fra start en fornemmelse af, at vi ville få en dreng. Vi var hurtigt enige om at det skulle være et navn som allerede var i familien, så vi snakkede om Finn eller Kaj efter min morfar eller farfar, men vi kunne ikke nå til enighed. Et par dage inden vi skal til kønsscanning foreslår jeg, at vi kalder ham Edgar, efter min oldefar, som både min morfar og mor også hedder til mellemnavn, og min kæreste Allan sagde med det samme at selvfølgelig skulle han hedde Edgar.

Da jeg bliver gravid anden gang, beslutter vi os for ikke at vide kønnet på baby. Igen når vi snakker navne, kan vi sagtens blive enige om en håndfuld pigenavne, men drengenavnene driller igen. Jeg følte mig endnu engang helt sikker på, at vi skulle have en dreng, og ville gerne have at han skulle hedde Tobber - men denne gang lagde Allan veto; han synes det var lidt for friskt. 2 uger inden jeg føder, sidder vi og ser Brandmand Sam med Edgar, hvori én af karaktererne hedder Norman, og der bliver vi enige om, at Norman ville være et ret fint navn hvis baby viste sig at være en dreng.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Her hjemme ringer vækkeuret, "vores børn" kl 05:30. Vi starter morgenen stille ud og tænder for tegnefilm inde på vores soveværelse, så begge forældre lige kan få lov til at vågne ordentlig op, komme i bad og på toilettet inden det store morgenshow rigtig går i gang. Inden klokken er 6:30 er vi alle ude af sengen igen, og så er der morgenmad. Vi elsker at sætte en bolledej over aftenen før, så der flere gange om ugen er friskbagte boller. De dage, hvor jeg arbejder ude af huset, er vi fælles om at begge børn bliver gjort klar, inden jeg tager afsted ved 7:30 tiden. Edgar tøffer rundt i huset med legetøj og diverse, inden han bliver afleveret i vuggestue kl 08:45Og hvordan ser en god søndag ud?

Igen ringer vækkeuret omkring 5:30. Og så tager vi en stille og rolig morgen. Hvis jeg selv kunne bestemme, fik vi pandekager til morgenmad hver søndag, men det er ikke lige altid at overskuddet er til det. Vi har erfaret at vores dage bliver bedst, hvis vi er ude af døren inden kl 08. Om søndagen bruger vi derfor alle formiddage på stranden, legepladsen, på museer, eller vores lokale bibliotek for lige at starte dagen med at få brændt noget krudt af. Vi er hjemme igen til frokost og spiser sammen, og så tager hele familien en kollektiv lur mellem kl 12-14. Resten af dagen er tøffetid, hvor vi bare tuller rundt derhjemme, får lavet madplaner til ugen, gjort rent og set film.Hvordan var din graviditet?

Min første graviditet var præget af meget lavt blodtryk. Så lavt at jeg hele tiden var svimmel og følte at jeg var tæt på at besvime. Derfor blev jeg allerede sygemeldt, da jeg var omkring uge 20 og gik hjemme resten af graviditeten, hvor jeg hurtigt fik det bedre efter at have gearet ned. Anden graviditet var helt uden komplikationer, bortset fra at jeg blev ramt af diverse forkølelser og børnesygdomme, da jeg var gravid mens Edgar startede i vuggestue. Begge gange har jeg født 4 dage før termin, som har gjort, at jeg heller ikke nåede at bliver utålmodig hen mod slutningen af graviditeten.
Hvad er det bedste ved at være mor?

Al den glæde de små drenge giver mig. At der pludselig er kommet en “mening" med det hele. Jeg har svært ved at huske, hvad der egentlig kunne glæde mig, og hvad jeg fik dagene til at gå med før jeg blev mor.

Hvad er det sværeste ved at være mor?

Den konstante behovsudsættelse. At man kan gå en hel dag uden at få tid til at nyde en kop kaffe, spise mad i ro og mag eller have en samtale med en veninde uden at blive afbrudt. Den manglende søvn har jeg lært at leve med. Det er 3 år siden, at jeg sidst har lagt mig til at sove om aftenen og først vågnet (af mig selv) næste morgen.Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Jeg synes kun, at det har gjort det bedre. Børnene er blevet et fælles projekt og vi er blevet meget bedre til at forene vores liv, har fået flere fællesvenner og fået flere fælles værdier. Før vi fik børn levede vi en smule mere hvert vores liv med “dine venner" og “mine venner"Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Slap af og nyd det. Fortæl din partner præcist, hvad du har brug for for at føle dig mere tryg i rollen som mor og for at få stillet dine egne basale behov. Forventningsafstem inden I kaster jer ud i projekt baby. Stol på din partner, og giv ham/hende lov og plads til også at komme ind i rollen som forældre.

Navn og alder: Anna Engstrøm 24 år
Bopæl: Helsingør
Beskæftigelse: Content ansvarlig hos Konges Sløjd og ejer af vintage universet @vieille_vintage
Barn og alder: Edgar 2 år og Norman 4 måneder

Hvad er historien bag dit barns navn?

Da jeg var gravid med vores første barn havde vi kun 1 pigenavn klar, som vi havde aftalt flere år forinden, men jeg havde fra start en fornemmelse af, at vi ville få en dreng. Vi var hurtigt enige om at det skulle være et navn som allerede var i familien, så vi snakkede om Finn eller Kaj efter min morfar eller farfar, men vi kunne ikke nå til enighed. Et par dage inden vi skal til kønsscanning foreslår jeg, at vi kalder ham Edgar, efter min oldefar, som både min morfar og mor også hedder til mellemnavn, og min kæreste Allan sagde med det samme at selvfølgelig skulle han hedde Edgar.

Da jeg bliver gravid anden gang, beslutter vi os for ikke at vide kønnet på baby. Igen når vi snakker navne, kan vi sagtens blive enige om en håndfuld pigenavne, men drengenavnene driller igen. Jeg følte mig endnu engang helt sikker på, at vi skulle have en dreng, og ville gerne have at han skulle hedde Tobber - men denne gang lagde Allan veto; han synes det var lidt for friskt. 2 uger inden jeg føder, sidder vi og ser Brandmand Sam med Edgar, hvori én af karaktererne hedder Norman, og der bliver vi enige om, at Norman ville være et ret fint navn hvis baby viste sig at være en dreng.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Her hjemme ringer vækkeuret, "vores børn" kl 05:30. Vi starter morgenen stille ud og tænder for tegnefilm inde på vores soveværelse, så begge forældre lige kan få lov til at vågne ordentlig op, komme i bad og på toilettet inden det store morgenshow rigtig går i gang. Inden klokken er 6:30 er vi alle ude af sengen igen, og så er der morgenmad. Vi elsker at sætte en bolledej over aftenen før, så der flere gange om ugen er friskbagte boller. De dage, hvor jeg arbejder ude af huset, er vi fælles om at begge børn bliver gjort klar, inden jeg tager afsted ved 7:30 tiden. Edgar tøffer rundt i huset med legetøj og diverse, inden han bliver afleveret i vuggestue kl 08:45
Og hvordan ser en god søndag ud?

Igen ringer vækkeuret omkring 5:30. Og så tager vi en stille og rolig morgen. Hvis jeg selv kunne bestemme, fik vi pandekager til morgenmad hver søndag, men det er ikke lige altid at overskuddet er til det. Vi har erfaret at vores dage bliver bedst, hvis vi er ude af døren inden kl 08. Om søndagen bruger vi derfor alle formiddage på stranden, legepladsen, på museer, eller vores lokale bibliotek for lige at starte dagen med at få brændt noget krudt af. Vi er hjemme igen til frokost og spiser sammen, og så tager hele familien en kollektiv lur mellem kl 12-14. Resten af dagen er tøffetid, hvor vi bare tuller rundt derhjemme, får lavet madplaner til ugen, gjort rent og set film.
Hvordan var din graviditet?

Min første graviditet var præget af meget lavt blodtryk. Så lavt at jeg hele tiden var svimmel og følte at jeg var tæt på at besvime. Derfor blev jeg allerede sygemeldt, da jeg var omkring uge 20 og gik hjemme resten af graviditeten, hvor jeg hurtigt fik det bedre efter at have gearet ned. Anden graviditet var helt uden komplikationer, bortset fra at jeg blev ramt af diverse forkølelser og børnesygdomme, da jeg var gravid mens Edgar startede i vuggestue. Begge gange har jeg født 4 dage før termin, som har gjort, at jeg heller ikke nåede at bliver utålmodig hen mod slutningen af graviditeten.
Hvad er det bedste ved at være mor?

Al den glæde de små drenge giver mig. At der pludselig er kommet en “mening" med det hele. Jeg har svært ved at huske, hvad der egentlig kunne glæde mig, og hvad jeg fik dagene til at gå med før jeg blev mor.
Hvad er det sværeste ved at være mor?

Den konstante behovsudsættelse. At man kan gå en hel dag uden at få tid til at nyde en kop kaffe, spise mad i ro og mag eller have en samtale med en veninde uden at blive afbrudt. Den manglende søvn har jeg lært at leve med. Det er 3 år siden, at jeg sidst har lagt mig til at sove om aftenen og først vågnet (af mig selv) næste morgen.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Jeg synes kun, at det har gjort det bedre. Børnene er blevet et fælles projekt og vi er blevet meget bedre til at forene vores liv, har fået flere fællesvenner og fået flere fælles værdier. Før vi fik børn levede vi en smule mere hvert vores liv med “dine venner" og “mine venner"
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Slap af og nyd det. Fortæl din partner præcist, hvad du har brug for for at føle dig mere tryg i rollen som mor og for at få stillet dine egne basale behov. Forventningsafstem inden I kaster jer ud i projekt baby. Stol på din partner, og giv ham/hende lov og plads til også at komme ind i rollen som forældre.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram