VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens Mor : Alice Rosenkranz Stadil

text enula 21. Nov 2019

Navn: Alice Rosenkranz Stadil

Bopæl: Søllerød
Beskæftigelse: Ejer af MÄT

Børn og deres alder:
Winston Balthazar Bodhi, 6år
Hamilton Balthazar Beat, 5år
Harper India Bloom, 3år
Archibald Balthazar Bror, 6 ugerHvad er historien bag dine børns navn?


Uhh, det er jo en længere udredning med alle de navne… men så kort som det kan gøres, så skulle Winston egentlig have heddet Balthazar, indtil en af Christians gamle kollegaer foreslog "Winston", og vi var helt solgte… Men ikke helt klar på at give slip på "Balthazar", som er sådan et smukt navn, så Winston fik det som mellemnavn, det var jo ikke sikkert vi fik flere drenge (krydsklip til vi nu har tre bad boys ;) ). Da vi så fik Hamilton, skulle han jo så hedde Balthazar, men når det ikke var godt nok til den førstefødte, var det jo heller ikke godt nok til den næste, så han blev til en "Hamilton", og vi lavede lidt "Balthazar" til et "brødre-navn".

Winston er født på Buddahs fødselsdag (et tegn hvis du spørger hans far ;) ) d.8 april, og derfor fik han Bodhi til 3. navn, da det er et buddistisk navn (og mega lækre Patrick Swayzes navn i min yndlingsfilm "Point break"). OG SÅ var traditionen med et tredje navn med "B" startet, og de tre andre hedder Beat, Bloom og Bror.

"Rosenkrantz" er mit familienavn og det hedder min familie… og Christian også nu, hvilket den lille feminist i maven på mig har det ret godt med, altså at han også tog en navneforandring ;)

Helt HELT kort så er vi vilde med navne, der kan det hele. Jeg synes vores børn har nogle smukke navne, lidt støvede gamle navne, hvor man både kan blive trommeslager, statsminister, kunster, skolelære etc.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Vi er lige startet på en ny morgen-æra (som jeg ikke er helt vild med!). Winston er startet i skole her i august, og for første gang skal vi være ude af døren kl. 7.50 i stedet for en time senere, og det ligger altså bare et andet pres på vores morgener… og så har vi også lige fået en ny baby i familien. Men jeg ligger typisk tøj frem til børnene om aftenen og pakker deres rygsække, og så står jeg op kl.06.15 med en baby i bæresele på maven og smører madpakke til Winston, gør klar til morgenmad og får en kop kaffe. Jeg er typen der kan glæde sig til min morgenkaffe allerede, når jeg ligger mig i dynerne om aftenen. Vi har lige fået prøver på en ny morgenmad til børn fra MÄT, som smager ligesom den traditionelle "forbudte" morgenmad med masser af sukker i, men vores er med masser af fuldkorn og uden tilsat sukker og børnene ELSKER DEN, så optur! Så vækker jeg resten af familien… Hvis Christian er hjemme om morgenen, kører vi først Winston i skole (vi skiftes til at køre), vi samler hans bedste ven Philip op på vejen, og så kan Harper og Hamilton tage den lidt mere slow. Hvis jeg er alene med alle fire, er det liiiidt mere hektisk, og alle skal ud ad døren kl.7.45. Men vi sidder altid sammen og spiser morgenmad, og når vi skal tideligt afsted, så kan jeg nå at lave både modellervoks og læse bøger i børnehaven med Harper og Hamilton (og Archibald på maven) efter at Winston er afleveret.
Og hvordan ser en god søndag ud?

Mmm, jeg kan ikke huske hvornår jeg har sovet længere end til kl.8.00, men alting går langsomt, børnene står typisk op selv og ser tegnefilm… og Christian laver kaffe til mig og morgenmad, boller eller ristet rugbrød og scrambled æg, græsk yoghurt og bær.

Hvordan var dine graviditeter?

Jeg har haft fire fantastiske graviditeter, hvorfor jeg nok også har været det "så" mange gange ;) Jeg har det virkelig godt, når jeg er gravid og går og føler mig lidt magisk… Jeg må dog indrømme, at der rent fysisk var forskel på første graviditet og ingen andre børn - og så min fjerde graviditet med tre andre børn, der gerne vil bæres på og leges med. Men ikke værre end jeg ikke ville gøre det en femte gang…
Hvad er det bedste ved at være mor?

At blive kaldt mor… og at have fået et andet perspektiv på livet, de ting jeg gik op i før føles bare som bagateller nu, og det hele er meget mindre mig-mig-mig, og det er befriende. Jeg elsker deres små arme om min hals, nogen der hver dag tager imod min ubetingede kærlighed, små mennesker med så meget personlighed… de inspirerer mig hver dag.Hvad er det sværeste ved at være mor?

Livet er blevet så skrøbeligt, jeg tør ikke tænke på, hvis der skete mine børn noget. Bliver helt skør i hovedet af det. Og så har jeg her efter at have fået en dreng på 6 år, der nogle gange føles som en lille teenager allerede… lært at der er noget om snakken, når jeg er blevet fortalt: "Små børn, små problemer. Store børn, store problemer." Jeg har ellers altid himlet med øjnene af dem, der har sagt det, og tænkt at de tydeligvis må have glemt, hvordan det er at have små børn ;)

Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Mmm, Christian og jeg har nærmest aldrig prøvet andet… vi havde kendt hinanden i et år, da jeg blev gravid og vi flyttede sammen på en mandag, og om fredagen testede jeg gravid-positiv. Jeg tror, det kan have sin fordel i, at vi har været tosset forelskede, imens børnene har været små, og så ser man måske lidt igennem fingre med mange af de små ting, som par normalt bliver irriterede på hinanden over, når man er presset på søvn og overskud generelt. Men jeg synes, vi er mega gode til at være forældre sammen, vi er enige om det meste, og det gør det alt andet lige lettere.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Åhh, jeg synes det blev meget lettere at være mor og menneske, da jeg fik Harper og især Archibald (baby nr.3 og 4), fordi jeg på ingen måde har travlt med at leve op til noget og nogen forventninger. Jeg ved, hvor hurtigt det går… og de skal nok lære alt det de skal. Og de bliver som udgangspunkt rigeligt stimuleret, så lad være med at slå dig selv i hovedet, hvis du ikke lige har fået lagt baby på maven en dag, hængt dem med hovedet ned af, leget sanglege, kravle øvelser, osv, osv. Bare i det hele taget... skær ned på alt det, man tror man skal! Jeg har efter hver barsel fortrudt for mange kaffeaftaler og ture til byen, man bliver jo så træt. Den her gang er jeg virkelig god til bare at tulle og nyde… og så få lavet aftensmaden om formiddagen, så jeg kan hygge med de tre andre banditter, når jeg har hentet dem.

Navn: Alice Rosenkranz Stadil
Bopæl: Søllerød
Beskæftigelse: Ejer af MÄT

Børn og deres alder:
Winston Balthazar Bodhi, 6år
Hamilton Balthazar Beat, 5år
Harper India Bloom, 3år
Archibald Balthazar Bror, 6 uger
Hvad er historien bag dine børns navn?

Uhh, det er jo en længere udredning med alle de navne… men så kort som det kan gøres, så skulle Winston egentlig have heddet Balthazar, indtil en af Christians gamle kollegaer foreslog "Winston", og vi var helt solgte… Men ikke helt klar på at give slip på "Balthazar", som er sådan et smukt navn, så Winston fik det som mellemnavn, det var jo ikke sikkert vi fik flere drenge (krydsklip til vi nu har tre bad boys ;) ). Da vi så fik Hamilton, skulle han jo så hedde Balthazar, men når det ikke var godt nok til den førstefødte, var det jo heller ikke godt nok til den næste, så han blev til en "Hamilton", og vi lavede lidt "Balthazar" til et "brødre-navn".

Winston er født på Buddahs fødselsdag (et tegn hvis du spørger hans far ;) ) d.8 april, og derfor fik han Bodhi til 3. navn, da det er et buddistisk navn (og mega lækre Patrick Swayzes navn i min yndlingsfilm "Point break"). OG SÅ var traditionen med et tredje navn med "B" startet, og de tre andre hedder Beat, Bloom og Bror.

"Rosenkrantz" er mit familienavn og det hedder min familie… og Christian også nu, hvilket den lille feminist i maven på mig har det ret godt med, altså at han også tog en navneforandring ;)

Helt HELT kort så er vi vilde med navne, der kan det hele. Jeg synes vores børn har nogle smukke navne, lidt støvede gamle navne, hvor man både kan blive trommeslager, statsminister, kunster, skolelære etc.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Vi er lige startet på en ny morgen-æra (som jeg ikke er helt vild med!). Winston er startet i skole her i august, og for første gang skal vi være ude af døren kl. 7.50 i stedet for en time senere, og det ligger altså bare et andet pres på vores morgener… og så har vi også lige fået en ny baby i familien. Men jeg ligger typisk tøj frem til børnene om aftenen og pakker deres rygsække, og så står jeg op kl.06.15 med en baby i bæresele på maven og smører madpakke til Winston, gør klar til morgenmad og får en kop kaffe. Jeg er typen der kan glæde sig til min morgenkaffe allerede, når jeg ligger mig i dynerne om aftenen. Vi har lige fået prøver på en ny morgenmad til børn fra MÄT, som smager ligesom den traditionelle "forbudte" morgenmad med masser af sukker i, men vores er med masser af fuldkorn og uden tilsat sukker og børnene ELSKER DEN, så optur! Så vækker jeg resten af familien… Hvis Christian er hjemme om morgenen, kører vi først Winston i skole (vi skiftes til at køre), vi samler hans bedste ven Philip op på vejen, og så kan Harper og Hamilton tage den lidt mere slow. Hvis jeg er alene med alle fire, er det liiiidt mere hektisk, og alle skal ud ad døren kl.7.45. Men vi sidder altid sammen og spiser morgenmad, og når vi skal tideligt afsted, så kan jeg nå at lave både modellervoks og læse bøger i børnehaven med Harper og Hamilton (og Archibald på maven) efter at Winston er afleveret.
Og hvordan ser en god søndag ud?

Mmm, jeg kan ikke huske hvornår jeg har sovet længere end til kl.8.00, men alting går langsomt, børnene står typisk op selv og ser tegnefilm… og Christian laver kaffe til mig og morgenmad, boller eller ristet rugbrød og scrambled æg, græsk yoghurt og bær.

Hvordan var dine graviditeter?

Jeg har haft fire fantastiske graviditeter, hvorfor jeg nok også har været det "så" mange gange ;) Jeg har det virkelig godt, når jeg er gravid og går og føler mig lidt magisk… Jeg må dog indrømme, at der rent fysisk var forskel på første graviditet og ingen andre børn - og så min fjerde graviditet med tre andre børn, der gerne vil bæres på og leges med. Men ikke værre end jeg ikke ville gøre det en femte gang…
Hvad er det bedste ved at være mor?

At blive kaldt mor… og at have fået et andet perspektiv på livet, de ting jeg gik op i før føles bare som bagateller nu, og det hele er meget mindre mig-mig-mig, og det er befriende. Jeg elsker deres små arme om min hals, nogen der hver dag tager imod min ubetingede kærlighed, små mennesker med så meget personlighed… de inspirerer mig hver dag.
Hvad er det sværeste ved at være mor?

Livet er blevet så skrøbeligt, jeg tør ikke tænke på, hvis der skete mine børn noget. Bliver helt skør i hovedet af det. Og så har jeg her efter at have fået en dreng på 6 år, der nogle gange føles som en lille teenager allerede… lært at der er noget om snakken, når jeg er blevet fortalt: "Små børn, små problemer. Store børn, store problemer." Jeg har ellers altid himlet med øjnene af dem, der har sagt det, og tænkt at de tydeligvis må have glemt, hvordan det er at have små børn ;)

Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Mmm, Christian og jeg har nærmest aldrig prøvet andet… vi havde kendt hinanden i et år, da jeg blev gravid og vi flyttede sammen på en mandag, og om fredagen testede jeg gravid-positiv. Jeg tror, det kan have sin fordel i, at vi har været tosset forelskede, imens børnene har været små, og så ser man måske lidt igennem fingre med mange af de små ting, som par normalt bliver irriterede på hinanden over, når man er presset på søvn og overskud generelt. Men jeg synes, vi er mega gode til at være forældre sammen, vi er enige om det meste, og det gør det alt andet lige lettere.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Åhh, jeg synes det blev meget lettere at være mor og menneske, da jeg fik Harper og især Archibald (baby nr.3 og 4), fordi jeg på ingen måde har travlt med at leve op til noget og nogen forventninger. Jeg ved, hvor hurtigt det går… og de skal nok lære alt det de skal. Og de bliver som udgangspunkt rigeligt stimuleret, så lad være med at slå dig selv i hovedet, hvis du ikke lige har fået lagt baby på maven en dag, hængt dem med hovedet ned af, leget sanglege, kravle øvelser, osv, osv. Bare i det hele taget... skær ned på alt det, man tror man skal! Jeg har efter hver barsel fortrudt for mange kaffeaftaler og ture til byen, man bliver jo så træt. Den her gang er jeg virkelig god til bare at tulle og nyde… og så få lavet aftensmaden om formiddagen, så jeg kan hygge med de tre andre banditter, når jeg har hentet dem.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram