VI SENDER PAKKER ALLE HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR // DU KAN BÅDE AFHENTE OG RETURNERE I BUTIKKEN PÅ ØSTERBRO

Enula Journal

Månedens mor: Sandra Quist

text enula 6. Oct 2019
Navn og alder: Sandra Quist, 32 år
Bopæl: Rødovre
Beskæftigelse: Arbejder med kommunikation og marketing i et finansielt rådgivningsfirma.
Barn og alder:Vilma på 4 år og Elton på snart halvandet år.
Hvad er historien bag dit barns navn?

Jeg har altid været holdt af navnet Vilma. - måske fordi jeg på sidste skoledag i folkeskolen var klædt ud som Fred Flintstones kone. Da jeg var gravid og hørte om min venindes forældres hund, der hed Vilma, vidste jeg at det var meant to be.

Vi var også vilde med Ronja, Luna og Viola og mange andre pigenavne, men det blev Vilma og så tilføjede vi Andrea. Jeg var oprindeligt meget lun på Vera som mellemnavn, men idag synes jeg at Andrea passer godt til min meget snakkende pige.

Eltons navn har ikke rigtig en særlig historie tilknyttet. Det var bare et navn vi begge rigtig godt kunne lide og forestillede os ville passe godt til en lille lyshåret gut med temperament og krudt i rumpetten. Egentlig syntes vi, at det var lidt svært med de drengenavne og vi kunne ikke rigtig beslutte os. På vores liste var foruden Elton bl.a. Hugo, Vilson, Falke og Frej. Frej valgte vi til mellemnavn.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Jeg har for det meste børnene alene om morgenen, da min mand smutter tidligt på arbejde. Børnene vågner som regel begge i vores seng og er hurtigt klar på at komme ud af fjerene i forhold til mig.

Vilma vil allerhelst bare lege, selvom tiden er lidt knap, - og Elton er hammer sulten i dét sekund han slår øjenen op. Min mand har dækket bord og skåret frugt til os og så står den ellers på hygge om morgenbordet med havregrød og A38 med ymerdrys.

Efterfølgende bliver det hele lidt mere hektisk, også på de gode morgener, så det er vigtigt med en stor kop kaffe, for at komme i gear for et B-menneske som mig.

Jeg er heldig at have et arbejde, hvor der ikke er faste mødetider og det er guld værd med to små børn, hvor der nemt opstår uventede situationer.
Og hvordan ser en god søndag ud?

Om søndagen har vi for det meste ingen planer, men forsøger at komme ud ad døren og lave noget sammen. Ofte kommer Elton i klapvognen og Vilma hopper op på sit løbehjul hen på legeplads eller bare derudaf i de omkringliggende grønne områder.

Generelt sætter vi pris på ikke at være for låste og have for mange planer i weekenden. Vi kan godt lide at se, hvad dagen bringer og er derfor heller ikke blege for et impulsivt besøg hos venner eller bedsteforældrene.
Hvordan var din graviditet?

Jeg har været meget heldig med mine graviditeter, der begge var forholdsvis ukomplicerede og uden skavanker. Jeg havde som de fleste en smule kvalme i starten, men ikke meget. Jeg døjede mest med en ufattelig madlede.

Min anden graviditet var ekstra hård de sidste måneder, men det er jo forventeligt med en på dét tidspunkt 2-årig energisk pige på sidelinjen. Jeg skal bestemt ikke klage og mest af alt mindes jeg glæden ved at bære rundt på et lille voksende menneske.
Hvad er det bedste ved at være mor?

For mig forandrede verden sig fuldstændigt da jeg blev mor. Mine nye følelser var overvældende og selvom det lyder som en kliché, fik livet en ny mening for mig.

Jeg mærkede min krop på en helt ny måde og blev god til at følge mine naturlige instinkter og mavefornemmelse, hvilket har været altafgørende for den måde jeg er mor på idag.

Så udover at være vidne til mine 2 børns fantastiske udvikling, elsker jeg den måde moderskabet har givet mig en endnu større indre ro og styrke til at træffe de bedste valg for mig selv og mine børn. Dermed ikke sagt at jeg aldrig tvivler, men sjældent, hvis jeg mærker godt efter.
Hvad er det sværeste ved at være mor?

Ligeså fantastisk det er at have to miniature mennesker til at tosse rundt og skabe glæde, ligeså hårdt kan det føles når dagene er mindre gode og i stedet fyldt med gråd, sygdom, vredesudbrud eller frustrationer.

Det hårdeste ved at være mor er, at man pludselig bliver så frygtelig sårbar og at presset til tider kan føles for stort. Jeg synes det kan føles så uendeligt svært at få det hele til at gå op - praktik, børn, arbejde, kærestetid, venner og egne interesser.

Tiden er så knap og helst vil jeg bruge så meget som muligt af den med mine børn. Samtidig savner jeg også at være mig selv og drømmer mig nogle gange tilbage til tiden før børn, hvor der var en helt anden frihed. Uh det var altså også gode tider.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Jonas og jeg har været sammen i næsten 10 år og har haft en masse fantastiske oplevelser sammen inden vi fik børn. Da Vilma kom, var vi de første i vores vennekreds der blev forældre og det var en stor omvæltning ikke at kunne deltage på samme måde til fester og arrangementer med venner som vi plejede. Alt gik med ét op i praktik. Det der med at være impulsive, rejse og spise ude, kunne vi ikke i samme grad, så vi måtte definere en ny måde at være kærester på.

Da vi fik Elton, blev vi endnu engang overvældet og slået lidt ud af vores ellers gode forældrekurs pga. en lidt hård start. Det har krævet mange dybe samtaler og svære prioriteringer at nå dertil hvor vi er i dag. Heldigvis er vi rigtig gode til at kommunikere og italesætte vores behov og ønsker for fremtiden. Det har givet os en fælles mål og gjort vores samarbejde utrolig stærkt.

Selvom det til tider kan føles ret udmattende at være forældre til 2 små børn, er vi blevet gode til at slappe mere af i vores forældreskab og joke lidt med hele det kaos, vi nogle gange føler vi befinder os i.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Træk vejret dybt, mærk godt efter i din krop og følg dine naturlige instinkter, de er der til at hjælpe dig på vej. Find ud af, hvad der er vigtigt for dig som mor. Hvad er dine kerneværdier? Så er det lettere at sortere i de mange råd der kommer fra både familie, venner og fagpersonale.

Tag den med ro de første uger og prøv at undgå alt for mange besøg. Tiden går alt for hurtigt og den første tid er så magisk med en lille nyfødt, der bare vil ligge tæt og mærke sine forældre.

Anskaf en yogabold til at hoppe forsigtigt på med baby når nætterne eller aftenerne er hårde og baby græder meget. Det aflaster kroppen og får baby til at slappe af. Jeg har gjort det meget med begge mine børn, der i perioder græd utrolig meget pga. luft i maven eller uro.

Bær dit barn. Jeg er stor fortaler for at bære sit barn i vikle (eller sele). Det er super hyggeligt, praktisk på farten og har en lang række fordele for både mor og baby.

Navn og alder: Sandra Quist, 32 år

Bopæl: Rødovre

Beskæftigelse: Arbejder med kommunikation og marketing i et finansielt rådgivningsfirma.

Barn og alder:Vilma på 4 år og Elton på snart halvandet år.
Hvad er historien bag dit barns navn?

Jeg har altid været holdt af navnet Vilma. - måske fordi jeg på sidste skoledag i folkeskolen var klædt ud som Fred Flintstones kone. Da jeg var gravid og hørte om min venindes forældres hund, der hed Vilma, vidste jeg at det var meant to be.

Vi var også vilde med Ronja, Luna og Viola og mange andre pigenavne, men det blev Vilma og så tilføjede vi Andrea. Jeg var oprindeligt meget lun på Vera som mellemnavn, men idag synes jeg at Andrea passer godt til min meget snakkende pige.

Eltons navn har ikke rigtig en særlig historie tilknyttet. Det var bare et navn vi begge rigtig godt kunne lide og forestillede os ville passe godt til en lille lyshåret gut med temperament og krudt i rumpetten. Egentlig syntes vi, at det var lidt svært med de drengenavne og vi kunne ikke rigtig beslutte os. På vores liste var foruden Elton bl.a. Hugo, Vilson, Falke og Frej. Frej valgte vi til mellemnavn.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Jeg har for det meste børnene alene om morgenen, da min mand smutter tidligt på arbejde. Børnene vågner som regel begge i vores seng og er hurtigt klar på at komme ud af fjerene i forhold til mig.

Vilma vil allerhelst bare lege, selvom tiden er lidt knap, - og Elton er hammer sulten i dét sekund han slår øjenen op. Min mand har dækket bord og skåret frugt til os og så står den ellers på hygge om morgenbordet med havregrød og A38 med ymerdrys.

Efterfølgende bliver det hele lidt mere hektisk, også på de gode morgener, så det er vigtigt med en stor kop kaffe, for at komme i gear for et B-menneske som mig.

Jeg er heldig at have et arbejde, hvor der ikke er faste mødetider og det er guld værd med to små børn, hvor der nemt opstår uventede situationer.
Og hvordan ser en god søndag ud?

Om søndagen har vi for det meste ingen planer, men forsøger at komme ud ad døren og lave noget sammen. Ofte kommer Elton i klapvognen og Vilma hopper op på sit løbehjul hen på legeplads eller bare derudaf i de omkringliggende grønne områder.

Generelt sætter vi pris på ikke at være for låste og have for mange planer i weekenden. Vi kan godt lide at se, hvad dagen bringer og er derfor heller ikke blege for et impulsivt besøg hos venner eller bedsteforældrene.
Hvordan var din graviditet?

Jeg har været meget heldig med mine graviditeter, der begge var forholdsvis ukomplicerede og uden skavanker. Jeg havde som de fleste en smule kvalme i starten, men ikke meget. Jeg døjede mest med en ufattelig madlede.

Min anden graviditet var ekstra hård de sidste måneder, men det er jo forventeligt med en på dét tidspunkt 2-årig energisk pige på sidelinjen. Jeg skal bestemt ikke klage og mest af alt mindes jeg glæden ved at bære rundt på et lille voksende menneske.
Hvad er det bedste ved at være mor?

For mig forandrede verden sig fuldstændigt da jeg blev mor. Mine nye følelser var overvældende og selvom det lyder som en kliché, fik livet en ny mening for mig.

Jeg mærkede min krop på en helt ny måde og blev god til at følge mine naturlige instinkter og mavefornemmelse, hvilket har været altafgørende for den måde jeg er mor på idag.

Så udover at være vidne til mine 2 børns fantastiske udvikling, elsker jeg den måde moderskabet har givet mig en endnu større indre ro og styrke til at træffe de bedste valg for mig selv og mine børn. Dermed ikke sagt at jeg aldrig tvivler, men sjældent, hvis jeg mærker godt efter.
Hvad er det sværeste ved at være mor?

Ligeså fantastisk det er at have to miniature mennesker til at tosse rundt og skabe glæde, ligeså hårdt kan det føles når dagene er mindre gode og i stedet fyldt med gråd, sygdom, vredesudbrud eller frustrationer.

Det hårdeste ved at være mor er, at man pludselig bliver så frygtelig sårbar og at presset til tider kan føles for stort. Jeg synes det kan føles så uendeligt svært at få det hele til at gå op - praktik, børn, arbejde, kærestetid, venner og egne interesser.

Tiden er så knap og helst vil jeg bruge så meget som muligt af den med mine børn. Samtidig savner jeg også at være mig selv og drømmer mig nogle gange tilbage til tiden før børn, hvor der var en helt anden frihed. Uh det var altså også gode tider.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?

Jonas og jeg har været sammen i næsten 10 år og har haft en masse fantastiske oplevelser sammen inden vi fik børn. Da Vilma kom, var vi de første i vores vennekreds der blev forældre og det var en stor omvæltning ikke at kunne deltage på samme måde til fester og arrangementer med venner som vi plejede. Alt gik med ét op i praktik. Det der med at være impulsive, rejse og spise ude, kunne vi ikke i samme grad, så vi måtte definere en ny måde at være kærester på.

Da vi fik Elton, blev vi endnu engang overvældet og slået lidt ud af vores ellers gode forældrekurs pga. en lidt hård start. Det har krævet mange dybe samtaler og svære prioriteringer at nå dertil hvor vi er i dag. Heldigvis er vi rigtig gode til at kommunikere og italesætte vores behov og ønsker for fremtiden. Det har givet os en fælles mål og gjort vores samarbejde utrolig stærkt.

Selvom det til tider kan føles ret udmattende at være forældre til 2 små børn, er vi blevet gode til at slappe mere af i vores forældreskab og joke lidt med hele det kaos, vi nogle gange føler vi befinder os i.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?

Træk vejret dybt, mærk godt efter i din krop og følg dine naturlige instinkter, de er der til at hjælpe dig på vej. Find ud af, hvad der er vigtigt for dig som mor. Hvad er dine kerneværdier? Så er det lettere at sortere i de mange råd der kommer fra både familie, venner og fagpersonale.

Tag den med ro de første uger og prøv at undgå alt for mange besøg. Tiden går alt for hurtigt og den første tid er så magisk med en lille nyfødt, der bare vil ligge tæt og mærke sine forældre.

Anskaf en yogabold til at hoppe forsigtigt på med baby når nætterne eller aftenerne er hårde og baby græder meget. Det aflaster kroppen og får baby til at slappe af. Jeg har gjort det meget med begge mine børn, der i perioder græd utrolig meget pga. luft i maven eller uro.

Bær dit barn. Jeg er stor fortaler for at bære sit barn i vikle (eller sele). Det er super hyggeligt, praktisk på farten og har en lang række fordele for både mor og baby.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer