VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens Mor: Anne Birkkjær Jacobsen

text enula 1. Jul 2019
Navn og alder:
Anne, 30 årBopæl:
Østerbro, København

Beskæftigelse:
Jeg er kvinden bag Lille Svend KBH, hvor jeg udlever drømmen om at starte eget firma og produktion. Ved siden af arbejder med forskellige freelance opgaver.

Barn og alder
Bille og Pil som bliver hhv 4 og 1,5 til august.

Hvad er historien bag dit barns navn?
Vi har ikke kendt kønnet på vores børn, før de blev født. Så under hver graviditet samlede jeg en liste med både drenge- og pigenavne. Jeg har altid kigget navne på postkasser, gravsteder og bogrygge, og prøvede at gætte historien om mennesket bag. Bille var navnløs i en måneds tid. Jeg følte, vi spolerede det lille fine menneske med et navn. Han var helt perfekt uden! Med Pil havde vi samme liste. Men jeg vidste, hun skulle hedde Pil i det øjeblik, hun lå på mit bryst.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Pil er sulten i det øjeblik hun slår øjnene op, og hun vralter direkte ud og sætter sig ved bordet. Hvorimod Bille skal have tid til at vågne, og spiser morgenmad lidt ad omgange. For tiden holder de begge af at tegne, så dette får vi ofte tid til, inden vi skal ud af døren på cykel. Bille lærte at cykle sent sidste sommer. Og nu er han pavestolt over selv at cykle i børnehave.

Og hvordan ser en god søndag ud?
Det er meget forskelligt. Vores weekender er ofte spontane. Så hvis vi ikke nyder den hjemme med vafler, er vi ofte hos venner eller familie. Men nu hvor sommeren er kommet, skal vi ihvertfald til Ordrupgård i deres museumspark. Det er et dejligt sted - også med små børn.

Hvordan var din graviditet?
Jeg har begge gange haft en meget end graviditet uden gener. Første gang cyklede jeg frem og tilbage på arbejde. 10 km hver vej til min barsel 4 uger før termin. Anden gang var også ukompliceret, men jeg var dog noget træt. De sidste uger inden min barsel, faldt jeg bogstavelig talt i søvn foran computeren på arbejdet.

Hvad er det bedste ved at være mor?
Det er at opleve verden gennem deres øjne og små krøllede hjerner. At være der under alle deres “første gangs". Det første smil, grin, skridt, finurlige ord, cykeltur osv. Og at føle sig elsket helt ind til benet.

Hvad er det sværeste ved at være mor?
Jeg synes, det kan være svært, at være sikker på, man leder dem “den rigtige" vej i livet. At være vis på, de har rette fundament, til at nå forhen de vil. Men jeg synes også, det er svært at være Anne ved siden af rollen som mor. At vælge mig selv til, og udleve de drømme jeg har for mig selv.


Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Mark og jeg har været sammen i snart 10 år. 6 år uden børn. Så vi var vel godt smedet sammen, inden vi fik Bille. Dog synes jeg stadig, at forældreskabet har givet os en bedre forståelse for hinanden og hver især. Og understreget, at vi vil hinanden og et liv sammen, bringe hvad det end må.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Stol på din mavefornemmelse. Man er så letpåvirkelig som nybagt mor. Jeg husker selv gerne at ville alle andre det bedste, og passe ind i kasser og skemaer. Efterhånden som Bille blev ældre og efter at være blevet mor til Pil, fandt jeg ud af vigtigheden i, at stole på mig selv.
Navn og alder:
Anne, 30 år

Bopæl:
Østerbro, København

Beskæftigelse:
Jeg er kvinden bag Lille Svend KBH, hvor jeg udlever drømmen om at starte eget firma og produktion. Ved siden af arbejder med forskellige freelance opgaver.

Barn og alder
Bille og Pil som bliver hhv 4 og 1,5 til august.
Hvad er historien bag dit barns navn?
Vi har ikke kendt kønnet på vores børn, før de blev født. Så under hver graviditet samlede jeg en liste med både drenge- og pigenavne. Jeg har altid kigget navne på postkasser, gravsteder og bogrygge, og prøvede at gætte historien om mennesket bag. Bille var navnløs i en måneds tid. Jeg følte, vi spolerede det lille fine menneske med et navn. Han var helt perfekt uden! Med Pil havde vi samme liste. Men jeg vidste, hun skulle hedde Pil i det øjeblik, hun lå på mit bryst.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?
Pil er sulten i det øjeblik hun slår øjnene op, og hun vralter direkte ud og sætter sig ved bordet. Hvorimod Bille skal have tid til at vågne, og spiser morgenmad lidt ad omgange. For tiden holder de begge af at tegne, så dette får vi ofte tid til, inden vi skal ud af døren på cykel. Bille lærte at cykle sent sidste sommer. Og nu er han pavestolt over selv at cykle i børnehave.

Og hvordan ser en god søndag ud?
Det er meget forskelligt. Vores weekender er ofte spontane. Så hvis vi ikke nyder den hjemme med vafler, er vi ofte hos venner eller familie. Men nu hvor sommeren er kommet, skal vi ihvertfald til Ordrupgård i deres museumspark. Det er et dejligt sted - også med små børn.
Hvordan var din graviditet?
Jeg har begge gange haft en meget end graviditet uden gener. Første gang cyklede jeg frem og tilbage på arbejde. 10 km hver vej til min barsel 4 uger før termin. Anden gang var også ukompliceret, men jeg var dog noget træt. De sidste uger inden min barsel, faldt jeg bogstavelig talt i søvn foran computeren på arbejdet.

Hvad er det bedste ved at være mor?
Det er at opleve verden gennem deres øjne og små krøllede hjerner. At være der under alle deres “første gangs". Det første smil, grin, skridt, finurlige ord, cykeltur osv. Og at føle sig elsket helt ind til benet.

Hvad er det sværeste ved at være mor?
Jeg synes, det kan være svært, at være sikker på, man leder dem “den rigtige" vej i livet. At være vis på, de har rette fundament, til at nå forhen de vil. Men jeg synes også, det er svært at være Anne ved siden af rollen som mor. At vælge mig selv til, og udleve de drømme jeg har for mig selv.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Mark og jeg har været sammen i snart 10 år. 6 år uden børn. Så vi var vel godt smedet sammen, inden vi fik Bille. Dog synes jeg stadig, at forældreskabet har givet os en bedre forståelse for hinanden og hver især. Og understreget, at vi vil hinanden og et liv sammen, bringe hvad det end må.

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Stol på din mavefornemmelse. Man er så letpåvirkelig som nybagt mor. Jeg husker selv gerne at ville alle andre det bedste, og passe ind i kasser og skemaer. Efterhånden som Bille blev ældre og efter at være blevet mor til Pil, fandt jeg ud af vigtigheden i, at stole på mig selv.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram