VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens Mor: Rebecca Marie Valfridsson

text enula 23. Mar 2019
Navn: Mit navn er Rebecca Marie og jeg er 27 år

Bopæl: Vi bor i en lejlighed i Ørestad på Amager

Beskæftigelse: Jeg blev uddannet socialrådgiver i 2016, men nåede aldrig i beskæftigelse før jeg fødte Filippa. Til gengæld nåede min barsel heller aldrig at slutte, før jeg blev gravid med tvillinger. Fordi jeg ikke havde et job som ventede på mig, valgte jeg at blive privat dagplejer for mine tvillingepiger, Sofia & Laura. Planen er indtil videre at jeg selv passer dem i minimum 1 år mere. Jeg har i hvert fald ikke travlt med at komme ud til "virkeligheden" med arbejde 37 timer om ugen.

Barn og alder: Filippa Marie på 2 år, Sofia Mathilde 1 år & Laura Johanne 1 år. Der er små 15 måneder mellem pigerne.Hvad er Historien bag børnenes navne?: Filippa og Laura har begge fået mellemnavne med en dybere betydning. Navnet Marie er mere eller mindre et familienavn i både min mands og min egen familie. Lige som jeg selv har Marie i mit navn, syntes jeg det kunne være utrolig fint hvis vores førstefødte blev en pige der kunne bære navnet efter mig (og så mange andre i familien).
Laura fik navnet Johanne som andet fornavn, opkaldt efter min oldemor (Rigmor Johanne). Vi havde navnet Johanne oppe at vende som det første fornavn, men vi havde rigtig mange navne som vi ikke kunne vælge mellem, derfor endte det med Laura Johanne og ikke omvendt. "Desværre" ligger der ingen dybere mening i nogle af Sofias fornavne udover at vi syntes navnet var sødt og fint og passede til de andre. I dag ville hun ikke kunne hedde andet end Sofia, så vi er meget tilfredse med navnevalget.Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?: En god morgen hos os er en morgen, hvor alle mand er udhvilede, glade og der ikke er skrig og skrål fra morgenstunden af. Det kan meget hurtigt kamme over med tre små børn. Jeg tænker egentlig at det er meget normalt at morgenen hurtigt bliver kaotisk, hvis børnene allerede er trætte fra de står op. Men jeg storelsker de morgener hvor man kan mærke at vi alle 5 har en dejlig start på morgenen, og vi får tid til det hele.
Hvordan ser en god søndag ud?: En god søndag ligner i grove træk vores gode morgener, bare strukket over en hel dag. Dog vil jeg tilføje at en god søndag kun bliver bedre, hvis jeg får lov til at træne og bruge lidt tid på mig selv.Hvordan var dine graviditeter?: Jeg fødte begge gange før termin. Filippa kom i uge 35+5 og tvillingerne i uge 34+5. Min første graviditet med Filippa var forfærdelig. Aldrig i mit liv har jeg følt mig så svækket, ubrugelig og magtesløs. Jeg nåede lige at fortælle lægen til mit første tjek i uge 6 at jeg havde det fantastisk, og så kom kvalmen ellers. Den kom selvfølgelig da vi var på vej ud for at spise og fejre at vi skulle være forældre. Jeg lå ned i 7 måneder, og kunne ikke indtage andet end pomfritter, hvilket min jordemoder ikke var så begejstret for. Derudover nåede jeg at tabe 15 kg fra jeg blev gravid og til jeg havde født. Men selve fødslen gik rigtig godt, og Filippa var sund og rask.Min anden graviditet med tvillingerne var også hård, men på en anden måde. Jeg fik piller mod kvalme og opkast, så den del slap jeg for. Men fordi jeg allerede havde født for tidligt, skulle jeg skånes for det, og blev nærmest beordret til at ligge i min seng. Derudover var jeg til utroligt mange tjek og kontrolsamtaler på hospitalet. I uge 31 fik jeg begyndende veer og blev indlagt i 8 dage, hvor jeg fik lagt drop med vehæmmende og lungemodnende medicin. Det var 8 hårde dage, hvor jeg ikke kunne være hjemme sammen med Mikkel og Filippa. Men pigerne blev heldigvis inde i maven yderligere to en halv uge, før de meldte deres endelige ankomst. Fødslen var lidt mindre intim, da der er mange risici forbundet med en tvillingefødsel. Der var under veerne kun en jordemoder og en jordemoderstuderende på stuen, men da fødslen gik i gang væltede det ind med flere jordemødre, børnelæger og en masse andre jeg aldrig havde set eller mødt før. Fødslen gik rigtig godt og hurtigt! Sofia kom 12.01 og Laura kom ud (næsten i sejrsskjorte) 12.11. Jeg følte/og føler mig stadig mega badass efter at have klaret den fødsel. Det er jo ekstremt overvældende og sejt med fødsler.


Hvad er det bedste ved at være mor?: Det er uden tvivl den ubeskrivelige endeløse kærlighed som man har til sine børn, og den umiddelbare og rene kærlighed man får retur. Det kan ikke beskrives med ord, måske endda heller ikke forstås før man selv er blevet det.Hvad er det sværeste ved at være mor?: For mit vedkommende har det været følelsen af at være utilstrækkelig, fordi jeg har skulle være tre steder på en gang. 3 børns behov er mange at skulle dække, så nogle dage har det ikke været nok at løbe 200km/t. Samtidigt har jeg i perioder haft børnene alene fordi min mand både studerer, har studiejob og har skullet være i praktik. Dvs. nogle uger har jeg været alene omkring 60 timer. Det har indtil videre været det sværeste.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?: På relativt kort tid gik vi fra kun at være min mand og jeg, til at skulle navigere i en hverdag med 3 børn. Vi ved begge to godt, at det er en fase med småbørn som vi skal igennem, og vi glæder os derfor nogle gange til at kunne finde tid til hinanden om aftenen. Men lige nu er begge vores prioriteter på børnene, og så nyder vi stilheden ekstra meget de dage hvor børnene bliver passet hos bedsteforældre.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?:
Det er ingen hemmelighed at vores verden næsten er blevet vendt på hovedet efter at vi på 15 måneder gik fra ingen til 3 børn.

Egentlig er det bedste råd til andre at gå efter sin egen mavefornemmelse - for oftest finder man ud af hvad der er bedst for sig selv i en hektisk hverdag. Jeg har alligevel skrevet nogle enkelte ting ned som har hjulpet os.

- Alle ambitioner om at have et 100% clean og nypoleret hjem blev sænket. Man bliver nødt til at affinde sig med at vasketøjet kan være længe undervejs om at blive foldet - til gengæld er tiden blevet brugt på dine børn.

- Tag imod al hjælp du kan få fra dit netværk. Har du bedsteforældre som elsker at bruge tid med dine børn så sig ja tak. Vil din bedste veninde trille en tur med baby. Sig ja tak. Det kan gøre at du får klaret ting du normalt aldrig når. Eller kan prioritere tid med din partner eller dig selv.

- Det sidste råd er meget enkelt. Rugbrødsmadder to dage i stræk er helt okay aftensmad. Nogle gange kan det være det rene selvmord at skulle stå og kokkerere til familien midt i ulvetimen. Nogle gange er det bedre givet ud at bruge energien på andet end madlavning. Børnene elsker jo leverpostej alligevel - og den Michelin stjerne skal man nok se langt efter alligevel.
Navn: Mit navn er Rebecca Marie og jeg er 27 år

Bopæl: Vi bor i en lejlighed i Ørestad på Amager

Beskæftigelse: Jeg blev uddannet socialrådgiver i 2016, men nåede aldrig i beskæftigelse før jeg fødte Filippa. Til gengæld nåede min barsel heller aldrig at slutte, før jeg blev gravid med tvillinger. Fordi jeg ikke havde et job som ventede på mig, valgte jeg at blive privat dagplejer for mine tvillingepiger, Sofia & Laura. Planen er indtil videre at jeg selv passer dem i minimum 1 år mere. Jeg har i hvert fald ikke travlt med at komme ud til "virkeligheden" med arbejde 37 timer om ugen.

Barn og alder: Filippa Marie på 2 år, Sofia Mathilde 1 år & Laura Johanne 1 år. Der er små 15 måneder mellem pigerne.
Hvad er Historien bag børnenes navne?: Filippa og Laura har begge fået mellemnavne med en dybere betydning. Navnet Marie er mere eller mindre et familienavn i både min mands og min egen familie. Lige som jeg selv har Marie i mit navn, syntes jeg det kunne være utrolig fint hvis vores førstefødte blev en pige der kunne bære navnet efter mig (og så mange andre i familien).
Laura fik navnet Johanne som andet fornavn, opkaldt efter min oldemor (Rigmor Johanne). Vi havde navnet Johanne oppe at vende som det første fornavn, men vi havde rigtig mange navne som vi ikke kunne vælge mellem, derfor endte det med Laura Johanne og ikke omvendt. "Desværre" ligger der ingen dybere mening i nogle af Sofias fornavne udover at vi syntes navnet var sødt og fint og passede til de andre. I dag ville hun ikke kunne hedde andet end Sofia, så vi er meget tilfredse med navnevalget.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?: En god morgen hos os er en morgen, hvor alle mand er udhvilede, glade og der ikke er skrig og skrål fra morgenstunden af. Det kan meget hurtigt kamme over med tre små børn. Jeg tænker egentlig at det er meget normalt at morgenen hurtigt bliver kaotisk, hvis børnene allerede er trætte fra de står op. Men jeg storelsker de morgener hvor man kan mærke at vi alle 5 har en dejlig start på morgenen, og vi får tid til det hele.
Hvordan ser en god søndag ud?: En god søndag ligner i grove træk vores gode morgener, bare strukket over en hel dag. Dog vil jeg tilføje at en god søndag kun bliver bedre, hvis jeg får lov til at træne og bruge lidt tid på mig selv.
Hvad er det bedste ved at være mor?: Det er uden tvivl den ubeskrivelige endeløse kærlighed som man har til sine børn, og den umiddelbare og rene kærlighed man får retur. Det kan ikke beskrives med ord, måske endda heller ikke forstås før man selv er blevet det.
Hvordan var dine graviditeter?: Jeg fødte begge gange før termin. Filippa kom i uge 35+5 og tvillingerne i uge 34+5. Min første graviditet med Filippa var forfærdelig. Aldrig i mit liv har jeg følt mig så svækket, ubrugelig og magtesløs. Jeg nåede lige at fortælle lægen til mit første tjek i uge 6 at jeg havde det fantastisk, og så kom kvalmen ellers. Den kom selvfølgelig da vi var på vej ud for at spise og fejre at vi skulle være forældre. Jeg lå ned i 7 måneder, og kunne ikke indtage andet end pomfritter, hvilket min jordemoder ikke var så begejstret for. Derudover nåede jeg at tabe 15 kg fra jeg blev gravid og til jeg havde født. Men selve fødslen gik rigtig godt, og Filippa var sund og rask.
Min anden graviditet med tvillingerne var også hård, men på en anden måde. Jeg fik piller mod kvalme og opkast, så den del slap jeg for. Men fordi jeg allerede havde født for tidligt, skulle jeg skånes for det, og blev nærmest beordret til at ligge i min seng. Derudover var jeg til utroligt mange tjek og kontrolsamtaler på hospitalet. I uge 31 fik jeg begyndende veer og blev indlagt i 8 dage, hvor jeg fik lagt drop med vehæmmende og lungemodnende medicin.
Det var 8 hårde dage, hvor jeg ikke kunne være hjemme sammen med Mikkel og Filippa. Men pigerne blev heldigvis inde i maven yderligere to en halv uge, før de meldte deres endelige ankomst. Fødslen var lidt mindre intim, da der er mange risici forbundet med en tvillingefødsel. Der var under veerne kun en jordemoder og en jordemoderstuderende på stuen, men da fødslen gik i gang væltede det ind med flere jordemødre, børnelæger og en masse andre jeg aldrig havde set eller mødt før. Fødslen gik rigtig godt og hurtigt! Sofia kom 12.01 og Laura kom ud (næsten i sejrsskjorte) 12.11. Jeg følte/og føler mig stadig mega badass efter at have klaret den fødsel. Det er jo ekstremt overvældende og sejt med fødsler.
Hvad er det sværeste ved at være mor?: For mit vedkommende har det været følelsen af at være utilstrækkelig, fordi jeg har skulle være tre steder på en gang. 3 børns behov er mange at skulle dække, så nogle dage har det ikke været nok at løbe 200km/t. Samtidigt har jeg i perioder haft børnene alene fordi min mand både studerer, har studiejob og har skullet være i praktik. Dvs. nogle uger har jeg været alene omkring 60 timer. Det har indtil videre været det sværeste.

Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?: På relativt kort tid gik vi fra kun at være min mand og jeg, til at skulle navigere i en hverdag med 3 børn. Vi ved begge to godt, at det er en fase med småbørn som vi skal igennem, og vi glæder os derfor nogle gange til at kunne finde tid til hinanden om aftenen. Men lige nu er begge vores prioriteter på børnene, og så nyder vi stilheden ekstra meget de dage hvor børnene bliver passet hos bedsteforældre.

Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?:
Det er ingen hemmelighed at vores verden næsten er blevet vendt på hovedet efter at vi på 15 måneder gik fra ingen til 3 børn.

Egentlig er det bedste råd til andre at gå efter sin egen mavefornemmelse - for oftest finder man ud af hvad der er bedst for sig selv i en hektisk hverdag. Jeg har alligevel skrevet nogle enkelte ting ned som har hjulpet os.

- Alle ambitioner om at have et 100% clean og nypoleret hjem blev sænket. Man bliver nødt til at affinde sig med at vasketøjet kan være længe undervejs om at blive foldet - til gengæld er tiden blevet brugt på dine børn.

- Tag imod al hjælp du kan få fra dit netværk. Har du bedsteforældre som elsker at bruge tid med dine børn så sig ja tak. Vil din bedste veninde trille en tur med baby. Sig ja tak. Det kan gøre at du får klaret ting du normalt aldrig når. Eller kan prioritere tid med din partner eller dig selv.

- Det sidste råd er meget enkelt. Rugbrødsmadder to dage i stræk er helt okay aftensmad. Nogle gange kan det være det rene selvmord at skulle stå og kokkerere til familien midt i ulvetimen. Nogle gange er det bedre givet ud at bruge energien på andet end madlavning. Børnene elsker jo leverpostej alligevel - og den Michelin stjerne skal man nok se langt efter alligevel.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram