VI SENDER PAKKER TIRSDAG TIL FREDAG // LEVERING 1-3 HVERDAGE // FRI FRAGT VED KØB FRA 599 KR //

Enula Journal

Månedens mor: Flora Rolin

text enula 13. Dec 2018
Navn og alder: Flora Rolin, 24 år
Bopæl: København N
Beskæftigelse: Studerende
Barn og Alder: Arthur på 11 måneder

Hvad er historien bag dit barns navn?:
Den er ret simpel. Min kæreste Benjamin kom hjem fra sit arbejde en dag og sagde: “jeg tænkte på noget, hvad med Arthur?", og det navn kunne jeg også lide det med det samme. Vi var ikke fast besluttede, men hver gang der var andre navne oppe at vende, føltes det bare ikke lige så rigtigt, og vi blev ved med at vende tilbage til Arthur. Da han blev født blev vi bekræftet i, at det passer perfekt til ham.
Det betød noget for os at navnet var klassisk og tidsløst. Ikke et navn der er gået mode i lige nu og her. Et navn man kunne hedde for 50 år siden, og også om 50 år ud i fremtiden.

Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Arthur sover længe, gerne til 8.30 som vi er så heldige, han godt kan finde på. Benjamin står op med ham, skifter, og giver ham tøj på, mens jeg lige kan ligge lidt for mig selv i sengen og vågne op i mit eget tempo. Arthur får sin morgengrød, og Benjamin bager boller (noget han til mit held er blevet lidt besat af efter sin barsel). Og så drikker vi selvfølgelig en god kop kaffe, og Godmorgen Danmark kører i baggrunden. Det er de morgener, jeg føler mig mest lykkelig. Måske fordi de tager mig lidt tilbage til min egen barndom.

Og hvordan ser en god søndag ud?

En god søndag har vi helst ikke for mange planer. Vi bor lige ved siden af Assistens kirkegaard så gerne en gåtur der, efterfulgt af en frokost når Arthur er faldet i søvn i barnevognen. At vi har tid til at være langsomme, og til bare at være sammen som familie. Den perfekte afslutning på en god søndag er, når Arthur har fået aftensmad, og er blevet puttet, at min kæreste og jeg så bestiller takeaway, og ser en film sammen. En god søndag er klart der, hvor der også er tid til voksen og kærestetid.

Èn søndag om måneden har vi familiedag hos Benjamins mor, og det er også altid rigtig hyggeligt. Arthur er heldig at have to fætre der er født samme år, så det er dejligt med leg, hygge og familietid.

Hvordan var din graviditet?

Den startede ret turbulent, fordi jeg var enormt usikker på om det var det rette tidspunkt. Derudover havde jeg to blødninger i første trimester. Så det var en kæmpe rutsjebanetur følelsesmæssigt. Men efter scanningen og da der efterfølgende faldt mere ro på, var den ret god. Jeg var heldigvis ikke plaget smerter, og jeg synes min krop klarede det virkelig flot. Jeg følte mig virkelig smuk og kvindelig med mave. Jeg nød, at graviditeten tvang mig til at passe på mig selv, mærke efter mine behov og være i så god kontakt med min krop.

Jeg synes dog det til tider var ensomt at være gravid, og jeg synes, at det var uretfærdigt min kæreste kunne fortsætte sit normale liv, og gå ud at drikke øl, mens jeg pludselig lå hjemme på sofaen alene, mens jeg så snapchats af mine jævnaldrende venner der var i byen. Det er jo en stor transformation at være gravid, og jeg følte mig ofte i ingenmandsland fordi jeg bevægede mig væk fra mit 'gamle' liv, men jeg var heller ikke landet i mit nye liv endnu. Jeg synes det kunne føles uhåndgribeligt, og abstrakt at være gravid. Det synes jeg kunne være svært.

Hvad er det bedste ved at være mor?
Det er den kæmpestore kærlighed min søn har bragt med sig ind i mit liv. Alle de små lyksalige øjeblikke i løbet af en dag. At se ham vokse, udvikle sig og blive til det sjoveste, nuttede lille menneske med ballade i blikket. Jeg har tidligere i perioder af mit liv haft tendens til at falde ned, men det kunne jeg aldrig forestille mig skulle ske igen, for meningen med det heler er lige dér.
Derudover er det helt klart også følelsen af højere selvværd, det har givet mig at blive mor. Da jeg fødte Arthur var det som om jeg selv blev født på ny. En bedre, og stærkere version af mig, med en større tro på mig selv. Jeg følte mig utrolig stærk og powerful imens jeg fødte, og den følelse har jeg taget videre med mig i moderskabet og i livet.
Hvad er det sværeste ved at være mor?
Det sværeste må være frygten og bekymringerne. Frygten for, at der skal ske mit barn noget, eller at der skal ske mig, min kæreste og dem jeg elsker noget. Min far blev pludseligt syg i foråret. Det har givet mig en større bevidsthed om hvor sindssygt skrøbeligt livet er på både godt og ondt. Dét at elske så uendeligt højt gør også frygten for at miste stor.
Derudover er det svære ved at være forældre også i høj grad, at rumme når man bliver frustreret på sit barn, når ens tålmodighed ikke rækker der hvor man føler den burde, og at sætte grænser på sit barns vegne. Det kan være svært at argumentere for sin mavefornemmelse.
Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Vi har uden tvivl lige skulle finde vores melodi i forældreskabet sammen. Dette år har været fyldt med følelsesmæssige belastninger, da vi har været ramt af sygdom på begge sider af vores familie kombineret med at være nybagte forældre. Det er svært at give hinanden det man hver i sær har allermest brug for, når man har allermindst at give af. Men nu føler jeg, det har gjort os stærkere.
Vi kender hinanden ud og ind, og vi ved hvor forskelligt hinanden reagerer og tackler livets svære perioder samtidig med, at vi er forældre. Vi er der for hinanden, og kan støtte hinanden på hver vores måde. Dét at blive forældre sammen med den person man elsker allermest er fantastisk, også selvom det til tider kan være slidsomt. Det giver en dyb følelse af samhørighed, at vores søn er vokset ud af vores kærlighed til hinanden, og den dimension af vores parforhold er jeg taknemmelig for. Vi har et ubrydeligt bånd lige meget hvad der skulle ske mellem os.
Når man kommer over den mest hardcore periode med sin baby, og man begge to begynder, at blive et menneske igen og får mere tid til hinanden, er det også enormt dejligt at føle man kan blive kærester på ny.


Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Lad for gudsskyld være med at google dig frem til svar eller læs brevkassen på netsundhedsplejersken. Det fører kun til mere usikkerhed for der vil altid være argumenter for eller imod det ene eller andet. Mærk efter din intuition og mavefornemmelse. Det er dig der kender dit barn og dig selv bedst.
Lyt ikke til normerne, eller føl du skal leve op noget præstationsræs. Der kan nemt gå konkurrence i det, for mange vil gerne virke som den mest overskudsagtige og korrekte mor. Vid du gør det skide godt som du gør, også selvom du ikke orker bage boller når mødregruppen skal på besøg. Brug i stedet din mødregruppe til, at italesætte de svære ting moderskabet fører med sig.
Husk også at det er helt ok, at du ikke magter visse ting, fordi du mærker det er for overvældende på dine egne eller din babys vegne.
Hav respekt for din krop, og lad være med at presse dig selv til smertegrænsen efter du lige har født, selvom du så gerne vil ud på den første trilletur, og vil vise din baby frem. Vent til du har dig selv og din krop med. Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg bare ligge de første 2 uger hjemme i sengen hud mod hud med mit barn og gå totalt i hulestemning - det får man aldrig tilbage.
Vigtigst af alt: husk at alt er en fase, og at alt bliver nemmere med tiden. Du skal nok få sovet igen!
Navn og alder: Flora Rolin, 24 år
Bopæl: København N
Beskæftigelse: Studerende
Barn og Alder: Arthur på 11 måneder

Hvad er historien bag dit barns navn?:
Den er ret simpel. Min kæreste Benjamin kom hjem fra sit arbejde en dag og sagde: “jeg tænkte på noget, hvad med Arthur?", og det navn kunne jeg også lide det med det samme. Vi var ikke fast besluttede, men hver gang der var andre navne oppe at vende, føltes det bare ikke lige så rigtigt, og vi blev ved med at vende tilbage til Arthur. Da han blev født blev vi bekræftet i, at det passer perfekt til ham.
Det betød noget for os at navnet var klassisk og tidsløst. Ikke et navn der er gået mode i lige nu og her. Et navn man kunne hedde for 50 år siden, og også om 50 år ud i fremtiden.
Hvordan ser en god morgen ud hjemme hos jer?

Arthur sover længe, gerne til 8.30 som vi er så heldige, han godt kan finde på. Benjamin står op med ham, skifter, og giver ham tøj på, mens jeg lige kan ligge lidt for mig selv i sengen og vågne op i mit eget tempo. Arthur får sin morgengrød, og Benjamin bager boller (noget han til mit held er blevet lidt besat af efter sin barsel). Og så drikker vi selvfølgelig en god kop kaffe, og Godmorgen Danmark kører i baggrunden. Det er de morgener, jeg føler mig mest lykkelig. Måske fordi de tager mig lidt tilbage til min egen barndom.
Og hvordan ser en god søndag ud?

En god søndag har vi helst ikke for mange planer. Vi bor lige ved siden af Assistens kirkegaard så gerne en gåtur der, efterfulgt af en frokost når Arthur er faldet i søvn i barnevognen. At vi har tid til at være langsomme, og til bare at være sammen som familie. Den perfekte afslutning på en god søndag er, når Arthur har fået aftensmad, og er blevet puttet, at min kæreste og jeg så bestiller takeaway, og ser en film sammen. En god søndag er klart der, hvor der også er tid til voksen og kærestetid.

Èn søndag om måneden har vi familiedag hos Benjamins mor, og det er også altid rigtig hyggeligt. Arthur er heldig at have to fætre der er født samme år, så det er dejligt med leg, hygge og familietid.
Hvordan var din graviditet?

Den startede ret turbulent, fordi jeg var enormt usikker på om det var det rette tidspunkt. Derudover havde jeg to blødninger i første trimester. Så det var en kæmpe rutsjebanetur følelsesmæssigt. Men efter scanningen og da der efterfølgende faldt mere ro på, var den ret god. Jeg var heldigvis ikke plaget smerter, og jeg synes min krop klarede det virkelig flot. Jeg følte mig virkelig smuk og kvindelig med mave. Jeg nød, at graviditeten tvang mig til at passe på mig selv, mærke efter mine behov og være i så god kontakt med min krop.

Jeg synes dog det til tider var ensomt at være gravid, og jeg synes, at det var uretfærdigt min kæreste kunne fortsætte sit normale liv, og gå ud at drikke øl, mens jeg pludselig lå hjemme på sofaen alene, mens jeg så snapchats af mine jævnaldrende venner der var i byen. Det er jo en stor transformation at være gravid, og jeg følte mig ofte i ingenmandsland fordi jeg bevægede mig væk fra mit 'gamle' liv, men jeg var heller ikke landet i mit nye liv endnu. Jeg synes det kunne føles uhåndgribeligt, og abstrakt at være gravid. Det synes jeg kunne være svært.

Hvad er det bedste ved at være mor?
Det er den kæmpestore kærlighed min søn har bragt med sig ind i mit liv. Alle de små lyksalige øjeblikke i løbet af en dag. At se ham vokse, udvikle sig og blive til det sjoveste, nuttede lille menneske med ballade i blikket. Jeg har tidligere i perioder af mit liv haft tendens til at falde ned, men det kunne jeg aldrig forestille mig skulle ske igen, for meningen med det heler er lige dér.
Derudover er det helt klart også følelsen af højere selvværd, det har givet mig at blive mor. Da jeg fødte Arthur var det som om jeg selv blev født på ny. En bedre, og stærkere version af mig, med en større tro på mig selv. Jeg følte mig utrolig stærk og powerful imens jeg fødte, og den følelse har jeg taget videre med mig i moderskabet og i livet.
Hvad er det sværeste ved at være mor?
Det sværeste må være frygten og bekymringerne. Frygten for, at der skal ske mit barn noget, eller at der skal ske mig, min kæreste og dem jeg elsker noget. Min far blev pludseligt syg i foråret. Det har givet mig en større bevidsthed om hvor sindssygt skrøbeligt livet er på både godt og ondt. Dét at elske så uendeligt højt gør også frygten for at miste stor.
Derudover er det svære ved at være forældre også i høj grad, at rumme når man bliver frustreret på sit barn, når ens tålmodighed ikke rækker der hvor man føler den burde, og at sætte grænser på sit barns vegne. Det kan være svært at argumentere for sin mavefornemmelse.

Hvordan har forældreskabet påvirket dit forhold til din partner?
Vi har uden tvivl lige skulle finde vores melodi i forældreskabet sammen. Dette år har været fyldt med følelsesmæssige belastninger, da vi har været ramt af sygdom på begge sider af vores familie kombineret med at være nybagte forældre. Det er svært at give hinanden det man hver i sær har allermest brug for, når man har allermindst at give af. Men nu føler jeg, det har gjort os stærkere. Vi kender hinanden ud og ind, og vi ved hvor forskelligt hinanden reagerer og tackler livets svære perioder samtidig med, at vi er forældre. Vi er der for hinanden, og kan støtte hinanden på hver vores måde. Dét at blive forældre sammen med den person man elsker allermest er fantastisk, også selvom det til tider kan være slidsomt. Det giver en dyb følelse af samhørighed, at vores søn er vokset ud af vores kærlighed til hinanden, og den dimension af vores parforhold er jeg taknemmelig for. Vi har et ubrydeligt bånd lige meget hvad der skulle ske mellem os. Når man kommer over den mest hardcore periode med sin baby, og man begge to begynder, at blive et menneske igen og får mere tid til hinanden, er det også enormt dejligt at føle man kan blive kærester på ny.
Hvad er dit bedste råd til en kommende eller nybagt mor?
Lad for gudsskyld være med at google dig frem til svar eller læs brevkassen på netsundhedsplejersken. Det fører kun til mere usikkerhed for der vil altid være argumenter for eller imod det ene eller andet. Mærk efter din intuition og mavefornemmelse. Det er dig der kender dit barn og dig selv bedst.
Lyt ikke til normerne, eller føl du skal leve op noget præstationsræs. Der kan nemt gå konkurrence i det, for mange vil gerne virke som den mest overskudsagtige og korrekte mor. Vid du gør det skide godt som du gør, også selvom du ikke orker bage boller når mødregruppen skal på besøg. Brug i stedet din mødregruppe til, at italesætte de svære ting moderskabet fører med sig.
Husk også at det er helt ok, at du ikke magter visse ting, fordi du mærker det er for overvældende på dine egne eller din babys vegne.
Hav respekt for din krop, og lad være med at presse dig selv til smertegrænsen efter du lige har født, selvom du så gerne vil ud på den første trilletur, og vil vise din baby frem. Vent til du har dig selv og din krop med. Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, ville jeg bare ligge de første 2 uger hjemme i sengen hud mod hud med mit barn og gå totalt i hulestemning - det får man aldrig tilbage.
Vigtigst af alt: husk at alt er en fase, og at alt bliver nemmere med tiden. Du skal nok få sovet igen!

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om nyheder, udsalg, tips og ideer

Instagram